Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Orucun ve Ramazan ayının fazileti

Orucun ve Ramazan ayının fazileti

Orucun ve Ramazan ayının fazileti

 

Bu konuda imam-ı Rabbani hazretleri şöyle buyuruyor ki:

Mübarek Ramazan ayı ise, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka veya bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda da yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan başka bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya da iftar verenin günahları affolur. Cehennemden de azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca bunada sevap verilir. O oruçlunun da sevabı hiç azalmaz.

Bu ayda, emri altında da bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine de kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden de azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri deazat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda da ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri de yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin de bütün senesi, günah işlemekle de geçer.

Bu ayı fırsat bilmelive, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahüteâlânın da razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti de kazanmak için fırsat bilmelidir.

Kur’an-ı kerim, Ramazanda da indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, iftarı erken de yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya da çok önem verirdi.

İftarda da acele etmek ve sahuru geciktirmek, belki insanın da aczini, yiyip içmeye ve dolayısıyla her şeye muhtaç olduğunu da göstermektedir. İbadet etmek de zaten bu demektir.

Bir önceki yazımız olan Peygamber Efendimizin 10 İsmi Ve Anlamı başlıklı makalemizde Peygamber Efendimizin 10 İsmi Ve Anlamı hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.