Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » HZ. MUHAMMEDİN HAYATI

HZ. MUHAMMEDİN HAYATI

HZ. MUHAMMEDİN HAYATI

20 nisan 571’de Fil  yılında bir pazartesi sabahı  Mekke’nin doğusunda bulunan Haşim oğlu  mahallesinde  doğmuştur. Annesi Amine hanım babası Abdullah dedesi Abdulmuttalip’dir, babası Hz. Efendimiz annesinin karnında 6 aylıkken bir iş seferinde hastalanmış ve vefat etmiştir. Dedesi adını Muhammed koymuştur anlamı üstün meziyetlerle anılan ve çok övülen kimsedir. Annesi ise Ahmet demiştir oğluna buda Allah’ın yüce sıfatlarıyla anılan kimse demektir.

Amine hanımın sütü yetmedi ve Mekke’nin sıcak havasından dolay Halime adındaki kadının yanına verildi. Başlarda öküz çocuğa bakmanın pek karlı olmayacağını düşünüp istemedi ama evi bereket getirdiğini götür gördü. 4 yaşına kadar çölde büyüyen Muhammed annesinin yanına döndü. 6 yaşına kadar annesinin yaşadı ama annesi de ölünce kimsesiz kaldı. Yetim ve öksüz kalan bu çocuğa dedesi sahip Sekiz yaşından sonra amcası Ebbu Talip’in korunması altına girmiştir. Amca onu çok seviyor ve koruyordu yanından hiç ayırmıyordu  birlikte ticaret yapıyorlardı. Çobanlı ve ticaretle uğraşan  peygamber efendiniz 25 yaşında 40 yaşında zengin ve dul   olan Hatiçe hanımla evlendi 6 çocuğu olmuştur 2 oğlu 4 kızı vaardır.

İslamiyet’ten önce hanifi dinine inanan ve o dinene göre yaşayan Muhammed, haftanın belirli günleri Hıra dağında ibadet ediyordu. Putlara hiçbir zaman inanmaması ve sürekli onlardan hayır gelmeyeceğini dile getiriyordur. Hak dinine göre yaşayan bu güzel insana    Hz. Muhammed’e 40 yaşındayken bir vahi   peygamber oldu. Bu dönemin 13 yılı Mekke’de 10 yıllı ise hicret ettiği Medine’de geçti. Hac yolculuğun sonra hastalandı . Hastalığı ağırlaşan peygamber efendiğimiz son olarak uzak ülkelerden onu görmeye gelen misafirlerine vaaz vermiştir. M.S  8 Haziran 632 yılında  hayatın kaybetmiştir 9 haziranda ise  toprağa verilmiştir.

Bir önceki yazımız olan Peygamber, Din ve Samimiyet başlıklı makalemizde din, peygamber ve samimiyet hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.