Anasayfa » Güncel » 4,5G’ye GEÇİŞ ÜCRETLİ mi OLACAK?

4,5G’ye GEÇİŞ ÜCRETLİ mi OLACAK?

~~4,5G’ye GEÇİŞ ÜCRETLİ mi OLACAK?
1Nisan’a sayılı günler kala, mobil platform kullanıcılarının aklında onlarca soru var. Acaba 4,5G’ye geçiş ücretli mi olacak? Mobil operatörüm faturama ek ücretler koyacak mı? İnternet hızım gerçekten hızlanacak mı?…
Her şey 2015 yılı ile başlamıştı. Yapılan ihaleler soncunda tüm Türkiye’nin 1 Nisan 2016 yılında resmen 4,5G’ye geçeceği belirtilmişti. Çoğu mobil kullanıcı merakla 1 Nisan’ı beklerken, ek ücret konusunda bir belirsizlikte var.
İşte bu yazıda sizler için; acaba 4,5G’ye geçiş ücretli mi? Sorusunu yanıtlamaya çalışacağım.
Öncelikle bu konu hakkında şunu belirtmek istiyorum. Şu an itibariyle tüm mobil operatörler 4,5G hazırlıklarını tamamlamak üzere, yani hangi mobil operatör olduğuna bakılmaksızın her Türk vatandaşı bu teknolojiden faydalanabilecek.
Şu an için hiçbir mobil operatör tarafından ek ücret hakkında bir açıklama yapılmadı. Yani görünürde 4,5G’ye geçiş ücretsiz olacak.
Örnek olarak; bir mobil operatör 4,5G’ye geçen her kullanıcısına 1 GB internet hediye edeceğini belirtiyor. Ayrıca bu operatör 4,5G hızında 10 GB’a kadar internet sunacağını söylüyor.
Şimdi gelelim 4,5G ücretli olabilir problemine. Evet 4,5G ücretli olabilir; çünkü 4,5G, 4G’ye nazaran 10 kat daha hızlı olacak. Örneğin; 2 GB internet paketiniz olduğunu düşünün; 4,5G ile birlikte 2GB kotanızı 10 kat daha hızlı tüketeceksiniz.
Yani ortalama 10 GB kotalı bir paket için 70-110 TL arasında bir ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Gözünüzün Önünde Sanal Bir Ekran Düşünün: Microsoft HoLoLeNs başlıklı makalemizde bilim-kurgu, Gözünüzün Önünde Sanal Bir Ekran Düşünün: Microsoft HoLoLeNs ve hololens hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Üç Aylar ve Ragaib Kandili Mesajı

29.03.2017 ÜÇ AYLAR ve REGAİB KANDİLİ MESAJI Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla İslâm âlemi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.