Anasayfa » Genel » Cennetin Bahçesi » Fetih Suresinin Fazileti

Fetih Suresinin Fazileti

İslam dininin güzellikleri ve insanlara sunulan ayrıcalıkların adaletli bir şekilde yayılmasına vesile olan ayetler, sureler ve ek olarak hadislerin günümüze kadar korunarak hiçbir ad veya koşul altında değiştirilmeden yeni nesil insanlara aktarılması dinimizin ve Kur’an-î Kerimimizin ne denli bir kutsallığa sahip olduğunu göstermektedir. Buna ek olarak vereceğimiz bir diğer şaşırtıcı bilgi ise 1400 yıllık bir kitabın hala günümüz yaşamına hitap etmesi bunun en büyük mucize göstergesidir. Sürekli yeni nesillere ışık tutacak bilgilerin yer aldığı Kur’an’da, 100 yıl sonrasında bile açılıp okunduğunda geleceğe hitap etmesi ayrı bir güzelliği üzerinde taşıdığının göstergesini bizlere sunmaktadır. Bu durum sure ve ayetler üzerine asırlar boyunca insanlara aktarılarak gelen bilgiler ışığında aydınlatmaktadır. Bu surelere örnek olarak sunacağımız “Fetih Suresi” üzerine olan açıklayıcı bilgi, anlam ve fazileti hakkında sizlere özel bir araştırma neticesinde elde ettiğimiz bilgi kaynağını sunuyoruz.




FETİH SURESİ

Hicretin 6.yılında Hudeybiye antlaşmasının hemen ardından Medine ve Mekke toprakları arasında inen bir suredir. Sure toplamda 29 ayetten oluşmaktadır ve dinimiz İslamiyet’in başarı, fetih ve zaferler üzerine müjdelendiği bir kaynak olduğu için bir diğer ismi olan “Suret-ûl Fetih” olarak ta anılmıştır. Sure içerisinde Peygamber Efendimize ve Müminlerine verilen nimetlerden bahsedilirken, münafık ve müşrikler içinde azabı hatırlatan ve kendilerini bekleyecek olan kaderi nakşeden ayetler yer almaktadır

FETİH SURESİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR

  • Gün içerisinde 7 defa okunan Fetih Suresi ile Allah’u Teala’dan istenilen her dilek gerçekleşir.
  • Günde bir defa Fetih Suresini zikreden kişi kaza ve belalardan korunur.
  • Fetih Suresini bir kağıt üzerine ya da ceylan derisine işleyen kişi ticarethanesinin bir köşesine asması mekanın bereketini arttırır ve mutlu bir geleceğe kendisini hazırlar.
  • Kısmeti kapalı olan bir bayanın mutluluğa erişebilmesi için temiz bir kağıt üzerine misk ve safran ile birlikte yazılan Fetih Suresi, rüzgarlı bir alanda yer alan ağaç veya benzeri bir kısma asıldığı vakit, Allah’ın izni ve büyüklüğü ile kısmeti açılır.



Bir önceki yazımız olan başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.