Anasayfa » Dini Günler Ve Haftalar » Regaip Kandili

Regaip Kandili

Kandiller İslam dininin ibadetlerini getirmek ve işlenen günahların affedilmesi için çok önemli günlerden biridir. Regaib Kandili’nde de diğer kandillerde olduğu gibi günahların affedilmesi için Allah’tan af dilenir. Regaib Kandili bu yıl 18 Mart 2018’i 19 Mart 2018’e bağlayan gece kutlanmaktadır. Regaib Kandili’nde Müslümanlar Hz. Muhammed için salatü selamlar getirmekte ve şefaati ümit ederek ümmetinden olma bilincinin yenilenmesi sağlanır. Regaib Kandili’nde Müslümanlar Kuran’- Kerim okur ya da okuyan kişiyi dinler. Müslümanlar bu gece hem kendileri hem de Mümin kardeşleri için hayır dua etmekte ve cemaatle birlikte namaz kılınır. Kandil günü oruç tutmaya çalışır ve şükür namazı kılınarak bol bol dua edilir.

Regaip Kandili ne zaman sorunuzun yanıtı : Regaib Kandili bu yıl 18 Mart 2018’i 19 Mart 2018’e bağlayan gece kutlanmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Ramazan Bayramı başlıklı makalemizde bayram namazı, Ramazan Bayramı 2018 ve ramazan bayramı ne zaman hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Üç Aylar Başlangıcı Ne Zaman

Üç Aylar Başlangıcı Mübarek aylar Recep Ayı ile başlıyor, Ramazan ayı ile son buluyor. Milyonlarca …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.