Anasayfa » Doğru iman bilgileri>Peygamberlere iman » Hiçbir Peygambere dil uzatılmaz

Hiçbir Peygambere dil uzatılmaz

Sual: Bazı Avrupa vatanlarında Resulullah efendimize hakaret maksadıyla karikatür vs. yapılınca, tepki amacıyla Hazret-i İsa’ya dil uzatmaya başlandı. Peygamberlere iyi mi dil uzatılır?
CEVAP
Peygamber efendimize dil uzatılması, peşinden Hazret-i İsa’ya dil uzatılması din düşmanlarının bir oyunudur. Müslümanlar bu tuzağa düşmemeli. Din düşmanlarının kendileri aslına bakarsan hiçbir Peygambere inanmıyorlar.

Bir Peygambere Tanrı yada Tanrı’nın oğlu demek, ona inanmak demek değildir. Doğrusu onlar için değişen bir şey yok, kâfir yine kâfir olmaz; fakat bir Müslüman, herhangi bir Peygambere dil uzatamaz. Tüm Peygamberler Müslüman idi, hepsine inanmak, hepsini sevmek imanımızın şartlarındandır.

İmanın dördüncü şartı, Peygamberlere imandır. Amentü’deki ve rusülihi kelimesi, Allahü teâlânın Peygamberlerine inanç etmeyi bildirmektedir.

Peygamberlerin ilki Âdem aleyhisselam ve sonuncusu, bizim Peygamberimiz Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellemdir. Bu ikisinin içinde, fazlaca Peygamber gelmiş ve geçmiştir. Sayıları belli değildir. Yüz yirmi dört binden fazlaca oldukları bildirilmiştir.

Peygamberlere inanç etmek, aralarında hiçbir fark görmeyerek, hepsinin Allahü teâlâ tarafınca seçilmiş sadık, doğru sözlü olduklarına inanmak anlama gelir. Onlardan birine inanmayan, hiçbirine inanmamış olur.

Allahü teâlâ, ilk insan ve ilk Peygamber olan Âdem aleyhisselamdan beri, her bin senede din sahibi yeni bir Peygamber vasıtası ile, insanlara dinler göndermiştir. Bunlar vasıtası ile, insanların dünyada rahat ve rahatlık içinde yaşamaları ve ahirette de sonsuz saadete kavuşmaları yolunu bildirmiştir. Kendileri ile yeni bir din gönderilen Peygamberlere (Resul) denir. Resullerin büyüklerine (Ülülazm) Peygamberler denir. Bunlar, Âdem, Nuh, İbrahim, Musa, İsa ve Muhammed aleyhimüssalatü vesselamdır.

Âdem aleyhisselamdan, son Peygamber Muhammed aleyhisselama kadar tüm Peygamberler, hep aynı imanı bildirmiş, ümmetlerinden aynı şeylere inanç etmelerini istemişlerdir. Yahudiler, Musa aleyhisselama inanıp, İsa aleyhisselama ve Muhammed aleyhisselama inanmazlar. Hristiyanlar, İsa aleyhisselama inanıp, Muhammed aleyhisselama inanmazlar. Müslümanlar ise, tüm Peygamberlere inanırlar. Peygamberlerden herhangi birini inkâr yada herhangi birine hakaret etmek küfürdür, şu demek oluyor ki bu şekilde icra eden kâfir olur.

Allahü teâlânın var ve bir bulunduğunu bildiren tanrısal dinlerin hepsi, insanoğlu bozmadan ilkin, amele ilişik hükümler hariç, inanılacak şeylerde hepsi aynı idi. Tüm Peygamberler Müslüman idi. Sözgelişi Yahudi ve Hristiyanların bizim Peygamberimiz dedikleri nebiler için Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve hepsinin torunları [Müslümandır], onların Yahudi yada Hristiyan bulunduğunu söyleyenlere de ki, siz mi iyi bilirsiniz, yoksa Tanrı mı? Tanrı’ın bildirdiğini gizleyenden daha zalim kim olabilir.) [Bekara 140]

Bir önceki yazımız olan Hazret-i Süleyman ve Belkıs başlıklı makalemizde hazret ve suleyman hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.