Ahir zaman

Sual: (Hicri bin yılından sonrasında ahir zamandır) deniyor. Ahir zaman Peygamber efendimizin gelmesiyle başlamadı mı?
CEVAP
Evet. Muhammed aleyhisselamdan sonrasında, başka peygamber gelmeyecek, kıyamete kadar Onun bildirdiği İslam dini geçerli olacaktır.
(Bin yılından sonrasında ahir zamandır)
demek, ahir zaman alametlerinin çoğalmaya başladığı zaman anlamına gelir. Bu alametler gittikçe çoğalacak, son olarak büyük alametler çıkacak, ondan sonrasında da artık kıyamet kopacaktır.

Âhir zaman fitnesi
Sual:
Âhir zaman fitnesi nedir?
CEVAP
Bid’atler, sövgü, irtidat, düzensizlik, bölücülük, çeşitli karışıklıklar, âhir zaman fitnesidir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kıyamet yaklaştıkla, fitneler çoğalır. Gece başlarken karanlığın artması benzer biçimde olur. Sabah evinden mümin olarak çıkan oldukca kimse, akşam kâfir olarak döner. Akşam mümin iken, gece imanları gider. Bu şekilde zamanlarda, eve kapanmak fitneye karışmaktan iyidir. Kenarda kalan, ileri atılandan iyidir. O gün oklarınızı kırın, silahlarınızı bırakın! Herkesi tatlı dil ile, güler yüzle karşılayın!) [Ebu Davud]

Bozuk asırlar
Sual:
Hadis-i şerifte, (Her yüzyıl, önceki asırdan daha bozuk olur. Böylece kıyamete kadar hep bozulur) buyurulduğu halde, dünyada, İslami bir uyanışın görülmesi iyi mi izah edilir?
CEVAP
Hadis-i şerif genel manadadır. Kısaca gittikçe insanların bozulacağını gösterir. İstisna olarak bazı bölgelerde her zaman İslamiyet’e sarılanların olması buna engel değildir.

Bir önceki yazımız olan Kıyamet alametlerinin tevili başlıklı makalemizde alametlerinin, tevili ve yamet hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.