Anasayfa » Genel » Kitab-ı mukaddeste Ahmed ismi

Kitab-ı mukaddeste Ahmed ismi

Sual: Peygamber efendimizin isminin, mukaddes kitaplar dedikleri Tevrat ve İncil’de geçmiş olduğu, Kur’anı kerimde bildirilmiş midir?
CEVAP
Evet, bildirilmiştir. Allahü teâlâ, tüm din kitaplarında, (bir son Peygamberin geleceğini) ve bu son Peygamberin insanları en doğru yola, hidayet yoluna koyacağını beyan etmiştir. Bu ifade, hem Tevrat’ta, hem de birçok değiştirmelere karşın, İncillerde vardır. Şu şekilde ki, Yuhanna İncilinin 16. babının 12. ve 13. âyetlerinde, (Benim size söyleyeceğim pek oldukca şeyler vardır, fakat siz hemen hemen bunlara tahammül edemezsiniz. O geldiği vakit, sizi her gerçeğe ulaştıracaktır) denilerek Muhammed aleyhisselamın geleceği bildirilmiştir.

Barnabas İncilinin 72, 96, 136, 163. kısımlarında, Hazret-i İsa havarilerine, (Bir son Peygamber gelecek, ismi Ahmed olacak, o gelinceye kadar bozulacak olan İncili yeniden düzeltecek ve yeni bir kitap getirecektir) söylediği bildirilmektedir. Kur’an-ı kerimde buyuruluyor ki:
(Meryem oğlu İsa, “Ey İsrail oğulları! Ben size Tanrı’ın peygamberiyim. Tevrat’ın tasdikçisi ve benden sonrasında gelecek bir peygamberin müjdecisi olarak geldim ki, o peygamberin ismi [Muhammed ismiyle aynı manada olan] Ahmed’dir” demişti. Sadece o resul, kendilerine burhanla [vesikalarla, delillerle, mucizelerle] geldiği vakit, bu apaçık büyüdür, sihirdir dediler.) [Saf 6]

Bir hadis-i şerifte de buyuruluyor ki:
(Habeşistan’a giden Eshab-ı kirama, Necaşi dedi ki: Görür benzer biçimde bilirim ki, Muhammed aleyhisselam Tanrı’ın peygamberidir. O normal olarak İsa aleyhisselâmın müjdelediği insandır. Eğer hükümdarlık sebebiyle halkın işini yüklenmemiş olsaydım, normal olarak ona gider, onun ayakkabılarını taşırdım.) [Ebu Davud]

Bir önceki yazımız olan Bu zat kimdir? başlıklı makalemizde kimdir hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.