Anasayfa » Genel » Resule tâbi olmak (Resule uyun emri)

Resule tâbi olmak (Resule uyun emri)

Sual: (Resulullah’ın emirleri değişmeyeceği için, Allahü teâlâ, “Resulüme tâbi olun” buyuruyor) deniyor. Peki, Hristiyanlık dininin insanoğlu tarafınca değiştirileceğini Tanrı bilmiyor muydu? Niye gönderdi öyleyse?
CEVAP
Elbet Allahü teâlâ, Hristiyanlığın değişeceğini biliyordu. Bilmeyen ilah olur mu? Hristiyanlık değişince, değişmeyecek olan yeni bir din gönderdi. Eğer İslamiyet de değişecek olsaydı, insanların bozulmuş dinle amel etmesine razı olmaz, yeni bir din gönderirdi. Bunun için İslamiyet’in emirleri içinde dine aykırı bir değişim aramak oldukça yanlış olur. Kur’an-ı kerimin açıklaması olan Resulullah’ın emirlerinde bir değişim yoktur. Hadis uyduranlar olmuşsa da, bu tarz şeyleri Ehl-i sünnet âlimlerinin yazdığı dinin temel kitaplarına sokamamışlardır. Allahü teâlâ, (Kur’anı biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz) buyurarak, Kur’an-ı kerimin değişmeyeceğini bildirmiştir. (Hicr 9)

Allahü teâlâ, İslamiyet’i koruyacağına yemin etti. Öteki dinleri koruyacağına söz vermedi. Söz verdiğini elbet korur. Tanrı verdiği sözden dönmez. O hâlde İslamiyet değişmez ve değiştirilemez. Resulullah’ın kutsal sözleri İslamiyet’tir. Resulullah yok sayılırsa, İslamiyet yıkılmış olur. Kısaca Resulullah’ı yok sayanların yada bid’at ehli olanların uydurdukları din yıkılmış anlama gelir. Yoksa İslâmiyet Kıyamete kadar devam edecektir. Dinine bid’at sokturmayan Ehl-i sünnet vel cemaat itikadındaki bir taife, Kıyamete kadar bulunacaktır. Bir hadis-i şerif şu mealdedir:
(Ümmetimden bir taife, Tanrı’ın talimatıyla, Kıyamete kadar hak suretiyle hareket eder.) [Buhari]

Meşhur hadis kitabı Mişkat’ta, (Ümmetimden doğru yolda olanlar, devamlı bulunur) hadis-i şerifi de gösteriyor ki, bid’at ehli, dinimizi, Kıyamete kadar asla bozamaz. Piyasada bozuk kitaplar pek çoksa da, doğru olanları da vardır. Bu tarz şeyleri hiçbir kimse yok edemez. Bunların koruyucusu da Allahü teâlâdır. (F. Bilgiler)

Demek ki Allahü teâlâ, Kur’an-ı kerimi koruduğu şeklinde, hadis-i şerifleri ve doğru yazılmış din kitaplarını da koruyacaktır. Böylece İslamiyet bozulmadan bir taife tarafınca Kıyamete kadar devam ettirilecektir.

Bir önceki yazımız olan Kelam-ı ilahi başlıklı makalemizde ilahi ve kelam hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.