Namaz şov değildir

Sual: Malum gazetelerden biri, belediye otobüsünün içinde namaz kılan şoförün resmini çekip, (Birilerine yaranmak için şov yapıyor) diye manşet atmış. Müslüman bir ülkede namaz kılana bu şekilde hakaret iyi mi yapılır?
CEVAP
Bu haber, namazın dindeki önemini bilmememizden meydana gelmektedir. Bazı cahiller de, (Yolda namaz mı kılınır? Akşam eve gidince kaza edersin) diyorlar. Namaz, zamanında yapılması ihtiyaç duyulan vakitli bir ibadettir. Acıkan hiç kimseye, (Şimdi yeme, birkaç gün sonrasında hepsinin yerine daha oldukça yersin) demek ne kadar yersizse, (Namazlarını gece kaza edersin) demek bundan daha yersizdir.

Müslüman, işinden ve aşından olacağını bilse de namazını gene kılar. Bu yüzden işinden olan oldukça Müslüman olmuştur. Namazdan ödün verilmez. Şundan dolayı namazın dindeki yeri oldukça büyüktür. Otobüsün içinde olur, haricinde olur, yol ortasında olur, muhakkak kılması lazımdır. İslam âlimlerinin büyüklerinden Seyyid Abdülhakim Arvasî hazretlerinin, (Bir zaman namazım kazaya kalmaktansa Tanrı bin kere canımı alsın!) buyurması namazın önemini göstermektedir. Asırlardır Müslümanlar her yerde, devamlı namaz kıldılar. Bir art niyetleri mi vardı? (Birilerine yaranmak için şov yapıyor) diyor. Peki, o birileri kime yaranmak için namaz kılıyor? Normal olarak her Müslüman Tanrı rızası için namaz kılar. Tanrı’a inanmayanlar bunu anlayamaz. Sabah hepimiz uyurken o kalkıp namaz kılar. O saatte kime yaranacak? Buna iyi mi şov denir?

Âşık olmayan aşktan anlamaz. Mecnun’a, (Leyla kara kuru bir kız. Niye onu seviyorsun?) demişler. (Siz, ona benim gözümle baksanız, yanarsınız) demiş. Namaz aşkı olmayan da, namazı şov zanneder.

Dinden imandan ve namazdan haberi olmayan kimsenin, (Her gün her yerde namaz mı kılınır? Kılanların bir art niyeti vardır) diye düşünmesi, ya cahilliktir yada din düşmanlığıdır.

Bir önceki yazımız olan Hem iç hem dış organ başlıklı makalemizde organ hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.