Anasayfa » Genel » Cinler niçin yaratıldı

Cinler niçin yaratıldı

Ateist diyor ki:
Sual:
“Cinler kulluk için mi yaratıldı yoksa Cehennem için mi? İşte tutarsız âyetler:
Ben cinleri ve insanları, sadece bana kulluk etmeleri, yakarma etmeleri için yarattım. (Zariyat 56)
Biz cin ve insanların çoğunu Cehennem için yarattık. Onların kalbleri var, anlamazlar; gözleri var, görmezler; kulakları var, işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da aşağıdır. İşte aslolan gafil onlardır. (Araf 179)
CEVAP
Yalnız cinler mi, insanoğlu da aynı ifade de geçiyor. Cinleri de, insanları da kulluk etmeleri şu demek oluyor ki yakarma etmeleri için yarattığı bildiriliyor. İkinci âyette ise, Allahü teâlâ, öncesiz ve sonsuz bilimsel ile biliyor ki, cinlerin ve insanların bir çok inanç etmeyecekler, Cehenneme gidecekler. Burada cin ve insanların kâfirleri, şu demek oluyor ki tüm dinsizler ateistler bildiriliyor. Kalbleri olması durumunda anlayamazlar, gözleri olması durumunda, göremezler. Neyi göremezler, ay, yıldız, güneş gezegenler var. Bunlar boşa mı yaratıldı. Bu tarz şeyleri kim yarattı? İnsanı yoktan kim yarattı? Öküzün trene bakmış olduğu şeklinde aya güneşe bakar da öğrenek almazlar deniyor. Gerçekleri işitmezler, okunan ezanları işitmezler. Hayvan gibidirler, hatta daha da aşağıdırlar deniyor. Ha öküz trene bakmış, ha ateist güneşe bakmış, içinde ne fark var. Güneş, şimdiki yerinden oldukca uzakta olsa idi, soğuktan her yer donardı. Şimdikinden oldukca yakın olsa idi bu sefer de her yer yanardı. Yaşam olmazdı. Bu tarz şeyleri tam yerine kimin koyduğunu düşünmeyenin hayvandan farkı ne ki.

Bu iki âyette özetle deniyor ki:
Biz insanları da, cinleri de kulluk etmeleri için yarattık; sadece bir çok kâfir olacağı ve kulluk etmeyeceği için Cehenneme gidecektir.

Burada hiçbir çelişki yoktur. Dünya işlerinde de bu şekilde değil mi? Sözgelişi devlet, (Tüm okulları eğitim öğretim için açtık. Fakat şu notu alamayanlar sınıfta kalır, şu kadar yıl üst üste derslik da kalan da okuldan atılır) diyor. Şimdi, hani öğrenciye eğitim verecektin, niye okuldan attın denir mi? Bu iki söz içinde çelişki aranır mı? Arayan olursa, çelişki, onun aklında olmaz mı?

Bir önceki yazımız olan Müşriklere hakaret başlıklı makalemizde hakaret ve riklere hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.