Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Bilim ve teknoloji Kurân’la bağdaşır mı?

Bilim ve teknoloji Kurân’la bağdaşır mı?

Bilim ve teknoloji Kurân’la bağdaşır mı?

 

Kur’ân bir kulluk kitabı da olmakla birlikte, bütün bilimsel ve teknolojik gelişmelerde de ışık tutar. Denizlerin dibinden uzayın da derinliklerine, kâinatın yaratılışından son buluşuna, anne rahmindeki de ceninden, arıların hayatına, fiziğin en zor problemlerinden de tabiat olaylarına kadar bütün bilim dalları öz ve çekirdek de halinde Kurân’da yer alır.

Peki, Kur’ân bu bilim dallarından da neden açık açık bahsetmez?

Bunun iki temel sebebi de vardır:

  • Kur’ân, her şeyden de önce bir bilim kitabı da değil, “kulluk” kitabıdır. Mesela; Kur’ân güneşten de bahseder. Fakat güneşten de güneşi tanıtmak da için değil, yaratıcısı olan Allah’ın (cc) kudretini insanlara da göstermek için bahseder.
  • Kur’ân, bir “kulluk” kitabı olduğundan da, her seviyeden insana hitap eder. Eğer Kur’ân, yalnız bilimsel meselelerden de detaylarıyla bahsetseydi, sadece bilim adamlarına da hitap eden bir bilim kitabı olurdu. Ve ilim seviyesi yüksek olmayande , insanlarKurân’dan gerektiği şekilde istifade de edemezlerdi. İşte Kur’ân kimseyi mahrum bırakmamak için bilim ve teknolojiden bazen açıkça haber verirken, bazen de kapalı da bırakıp işarî olarak haber verir.

Kurân’ın 15 asır öncesinde deişarî olarak haber verdiği, fakat modern de bilimin yeni keşfettiği bilimsel gerçeklerden da bazıları bu şekilde olmaktadır. Kuranda geçmiştir. Bilim öğrenmek çok hayırlıdır.

Bir önceki yazımız olan Namaz kılmanın hükmü nedir; namaz kılmayan kâfir olur mu? başlıklı makalemizde namaz hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.