Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Dinimizde kadının yeri

Dinimizde kadının yeri

Dinimizde kadının yeri

 

Günümüzde de (Hayat müşterektir) denilerek, kadına zulmediliyor. En ağır, en adi işlerde de bile çalıştırılıyor. İslamiyet’te kadın ev içinde ve dışında da çalışmak, para kazanmak da zorunda mıdır? Dinimizde kadın hakları da hususunda bilgi verir misiniz?

İslamiyet’ten de önce kadının hiç değeri de yoktu. Araplar, kız çocuklarını diri diri de gömüyorlardı. Kâbe etrafında da bile kadınlar da çıplak dolaşırlardı. Müslümanlık da gelince bu kötü âdetler de son bulmuştur.

Bugün de dünyanın da birçok yerinde de kadınlar horlanmaktadır. Rusya’da da kadına da zulmedildi. Zorla Kolhozlara da sokuldu. Erkek gibi, en ağır işlerde, erkek şeflerini de baskısı altında, insafsızca boğaz tokluğuna da, hayvanlar gibi de en ağır işlerde de zorla da çalıştırıldı. Fakat zulüm da payidar da olmadı. Bilinen akıbete de uğradı.

 

Hür dünya dedikleri da Hristiyan ülkelerde ve İslam ülkeleri de denilen de Arap ülkelerinde, (Hayat müşterektir) denilerek, kadınlar dada, fabrikalarda, tarlalarda, ticarette, erkekler gibi de çalışıyorlar. Çoğunun evlendiklerine de pişman oldukları, mahkemelerin boşanma da davaları ile dolu olduğu, günlük gazetelerde sık sık da görülmektedir. Kadın eski zamanlarda çok zor zamanlar geçirmiş olmasının yanında. Bugün bunlardan eser kalmamıştır. Kadınlar çok şanslı islamiyetin sayesinde. Allah razı olsun kuran çok önemli okuyunuz. İlk ayet bildiğiniz üzere ikradır oku rabbin adıyla oku demiştir.

 

Bir önceki yazımız olan Namaz kılmanın hükmü nedir; namaz kılmayan kâfir olur mu? başlıklı makalemizde namaz hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.