Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » YALAN SÖYLEMENİN DİNDEKİ YERİ!

YALAN SÖYLEMENİN DİNDEKİ YERİ!

YALAN SÖYLEMENİN DİNDEKİ YERİ!

Yalan söylemek kalplerin kararmasında çok büyük bir rol oynamaktadır. Günahların en büyüğüdür. Yalan söylemek imanımızın çökermesi noktasında bizim en büyük düşmanımızdır. Hadisler ile de doğrulanan yalan söylemenin din üzerinde yeri yoktur. İnsanları güldürmek için dahi yalan söylemek caiz bir davranış değildir. Yalan insanı fücura, fücur ise cehenneme götürür. Yalan söylemeye devam eden insanlar bunu adeta meslek haline getirirler ve ortaya daha büyük sorunların çıkmasına neden olurlar. Yalan söyleyen kişi Allahü Teâlâ’nın nazarından düşer ve günlük hayatındaki yaşamında da bunun etkilerini görmeye başlar. İşleri daima ters gider, evinde bereket ve huzur bulunmaz. Bu durum ise tatsızlıkların ve ayrılıkların giderek çoğalmasına neden olmaktadır.

Yalanın zararları!

Yalan söyleyen kişinin arkadaşlık ilişkileri günden güne çökmeye başlar. Arkadaşlık arasındaki ilişkiler de bulunan sevgi, saygı ve güven duygusu kendini git gide yitirir. Yerini kin, nefret, haset, kıskançlık,kuşku ve düşmanlık alır. İnsanlar arasındaki adaletin ortadan kalkmasına ve hakların çiğnenmesine neden olur. Bu durumda da haklının yerine haksız, haksızın yerine ise haklı geçer. Peygamber efendimiz (s.a.v.)’de yalanın ne kadar kötü bir davranış olduğunu şu hadisinde belirtmiştir: ‘’ benim ümmetim zina yapar, kumar oynar ama asla ve asla yalan söylemez’’ buyurmuştur. Sizde yalan söylemenin ne kadar büyük bir günah olduğunu sizlere aktarmış olduğumuz bu hadisi şeriften ve cümlelerden daha net bir şekilde kavramışsınızdır.

Bir önceki yazımız olan SALAVAT GETİRMENİN FAZİLETLERİ! başlıklı makalemizde SALAVAT GETİRMENİN FAZİLETLERİ! hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.