Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » 2.Evlilik

2.Evlilik

2.Evlilik

Günümüzde birçok erkeğin hayali 2.Evliliktir. Ancak bu o kadarda doğru bir tutum değildir. Evet, ikinci eşin alınmasında dinimizce hiçbir sorun yoktur. Ancak bu tutum için kişinin iki eşine de çok adil davranması gerekmektedir. Kadınların ne kadar hassas varlıklar olduğu düşünülecek olunursa eşler arasında birinin kalbini kırmamak oldukça zor bir durumdur. Bunu yapabilecek tek kişinin de Efendimiz (S.A.V.) olduğunu söylemek mümkündür. Bazı kişiler çok eşlilikte kendilerine Efendimiz (S.A.V)’i örnek almaktadırlar. Ancak onun gibi hoşgörülü ve O’nun gibi adaletli olmadan çok evlenmek sizin için büyük bir imtihan olacaktır. Bu tutuma Kerim Kitabımız Kuran’da da değinilmiş ve Allah (C.C.) bizim için en hayırlısının tek eşlilik olduğunu Nisa Suresi’nde söylemiştir.

Hz. İbrahim ve Hz Sare

İki kadının imtihanını Peygamberler bile zor kaldırmaktadır. Bunun en güzel örneği ise Hz. İbrahim ve Hz Sare kıssasındadır. Hz. Sare bilindiği üzere Hz. İbrahim’in eşidir. Hz. Sare çocuğu olmayınca Hz. İbrahim’i cariyeleri Hz. Hacer ile evlendirmiştir. Her ne kadar gönül rızasıyla bu evliliği yaptırsa da bir süre sonra Hz. İbrahim’in Hz. Hacer validemizden Hz. İsmail olmuştur. Hz. Sare bu durumu kıskanmış ve bunun sonucunda da Hz. İbrahim, Hz. Hacer ile Hz. İsmail’i Mekke Yakınlarına götürmek zorunda kalmıştır. İşte Hz. İbrahim gibi bir Peygamber bile Allah (C.C.)’ın yardımı ile iki kadının arasında kalmaktan son anda kurtulmuştur. Bunun için en iyisi tek evliliktir.

Çok Evlenmek Sorun Olur Mu?

Evlilik oldukça dikkatle yapılması gereken bir iştir. Yapacağınız seçimde bu konuda son derece önemlidir. Toplumun aile yapısı ve çocuk psikolojisi de dikkate alındığında çok evlenmek oldukça büyük sorunlara yol açar. Bu çocuklara olduğu kadar kadınlara da sorun olacaktır. Bunun için en iyisi tek eştir.

Bir önceki yazımız olan Tasavvuf Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.