Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Dinimizde Yeri Olmayan YALAN

Dinimizde Yeri Olmayan YALAN

Merhaba sevgili gönül dostlarım. Bugünkü yazımızda sizlere yalan ve dinimiz arasındaki ayrılıklardan bahsedeceğiz. Yalan dinimiz tarafından reddedilmiş ve işlenmesi diğer günahları da doğuracak büyük günahlardandır. Bildiğiniz üzere alkol, kumara ve sigara gibi kötü alışkanlıklar ile bağlantısı bulunan yalanın doğuracağı birçok yanlışı ve geri dönülmez hatalarından bahsetmeye gerek yoktur herhalde.

Peygamber efendimiz zamanında bile yalanın ne kadar kötü ve diğer büyük günahları beraberinde getirmesi kanıtlanmıştır. Efendimiz S.A.V yalan söyleyen insanın diğer günahları da beraberinde getireceği gibi başka yalanlara da sevk edeceğini söylemiştir. Ümmetine ise yalandan kesinlikle uzak durmalarını emretmiştir. Sevgili dostlarım yalan kişiler arasındaki irtibatı, güveni ve sevgi- saygı çerçevesindeki yaşantıyı olumsuz etkilemektedir. Doğru ise bunun tam aksine kişiler arasındaki bağı güçlendirir güzel bir yaşamın müjdesini vermektedir. Doğruluktan ayrılmak sizin yolunuzu cennetten cehenneme çevirir hadisleri de aslında yalan’ın ne kadar büyük günah ve yoldan çıkarıcı bir kavram olduğunu belirtmiştir. Yüce rabbim bizleri yolundan ayırmasın sevgili dostlarım. Yalan ve imanın bir arada olmayacağını kesinlikle ama kesinlikle bilmemiz gerekir sevgili dostlarım.

İman sahibi kişiler yalan söylemezler. Peygamberimiz zamanında yaşamış kişilerden bir kısa öykü ile yazımı sonlandırmak istiyorum. Peygamber efendimiz S.A.V zamanında yaşayan bir grup barbar insan bir yerden bir yere arpa taşıyan kişilerin yollarını keserler ve üzerlerindeki ne kadar değerli eşya varsa alırlar. Sıra bir çocuğa gelmiştir. Çocuğa şöyle derler. Ey çocuk üzerinde değerli eşya var mıdır? Çocuk ise şu şekilde cevap verir. Evet vardır. Annem gömleğimin iç tarafına altınları dikti. Altınlar gömleğimin iç tarafındadır. Tabi ki barbar kabilenin lideri çocuğun bu açık sözlerinden çok etkilenir. Çocuğa döner derki! Ey çocuk söylemesen orada altın olduğunu bilmiyorduk neden söyledin. Altınlarını kurtarma şansın vardı. Sen neden altınlarını kurtarmak yerine bizlere hemen hiç zorluk çıkarmadan söyledin. Çocukta derki. Allah bize hiçbir konuda ve hiçbir koşulda yalan söylememeyi emretti. Bu sözlerden etkilenen barbar kabilenin lideri ve kabilesinde bulunan insanlar Müslümanlığı tercih etti. İşte sevgili gönül dostlarım. Küçücük bir çocuğun sebebiyet verdiği doğru yol ile nelere vesile olduğunu.

Yüce rabbimin vermiş olduğu kurallara bu derece sahip olmak ve onları uygulamak çok değerlidir. Bu değerler bizlere şüphesiz emirdir ve o emirlere uymak gerekir. Yüce Allah bizleri her ne koşulda olursak olalım doğru yoldan saptırmasın ve imanımızı elimizden almasın inşa Allah.

Bir önceki yazımız olan Gıybetten Korunmanın Yolları başlıklı makalemizde Gıybetten Korunmanın Yolları hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.