Anasayfa » Genel » Kabirde Yapayalnızsın; Peki ya Şimdi Ne olacak?

Kabirde Yapayalnızsın; Peki ya Şimdi Ne olacak?

Merhaba sevgili dostlarım düşünsenize hayatını size adayan anneniz bile size yardım edemiyor. Tek başınasın ve yalnızsın ve bekliyorsun acaba cehenneme gideceğim. Belki de merak ettiğiniz en büyük anlardan birini yaşayacaksınız. Bundan daha büyük bir sınav olabilir mi. Geri dönüş yok. Ya ağlayabildiğiz kadar ağlayacağız yâda ağlamak istediğimiz halde bizleri ağlatmayacaklar. Ağlayıp rahatlayamayacağız. Ama bu bir gerçek ki dostlarım bu yazımı okuyanlar yani aramızdan birkaç kişi kabir azabını tadacak, belki de ben tadacağım cehennem azabını tadacağız ve cehennem azabı ile ilgili ayetleri okursanız ayetin sonunu getiremeyeceğinizi bile düşünüyorum sevgili dostlarım.

İnanılmaz derecede sert ve inanılmaz derece acı verici. Sıcak yerlerde susar insan değil mi cehennem azabını çekiyorsun ve susuyorsun su içmek istiyorsun ancak sana su değil irin içiriyorlar. Yaradan çıkan o iltihabı içiriyorlar. Resul Allah şöyle buyurur. Kabir bazı ehli öyle sıkar ki vücut kemikleri adeta iç içe geçer. Yılanlar vücudu ısırır akrepler ile beraber. Bir dolapta saatlerce kilitli kaldığınızı düşünün sevgili dostlarım. Kıpırdayamadığınızı acı çekmediğiniz halde hareketsiz yattığınızı ve bunun milyonlarca kes acı veren halini düşünün. Ne yazık ki aramızda beş vakit namazını kılmayan kardeşlerimiz var. Namaz ki dinimizin en şiddetli emridir. En baş emri namaz kılmazsanız cennet yok sevgili kardeşlerim. Belki aramızda harama bakan dostlarımız var. Siz harama bakarken Allah sizi görüyor mu sevgili dostlarım. Tabi ki görüyor işte buraya bakacak olursak çok eksikliğimiz var. Manevi yönden o kadar eksikliğimiz var ki sevgili dostlarım. Allah var diyorsunuz inanıyorum diyorsunuz ancak onun göndermiş olduğu kitap Kuran’ı Kerim i okumuyorsun. Şeytan araya girer kardeşlerim. Nefis girmiş araya. Birebir kalsak mevzuyu hallederiz diyoruz ancak araya başka bir oyuncu olan şeytan giriyor ve aklınızı çeliyor.

Ölüm yaklaştığında kabire girdiğinizde düşüneceğiniz diyeceğiniz tek şey keşke daha fazla iyilik yapsaydım, Allah’ın emirlerine uysaydım diyeceksiniz kardeşlerim. Bu an gelmeden lütfen Allah’ın emirlerini yapalım sevgili kardeşlerim. Bu lafı orada dememek için fırsatınız varken lütfen uyun emirlere sevgili kardeşlerim. Bu dünya yaşanacak bir yer değil sevgili kardeşlerim. Sonsuz bir yer varken bizi bekleyen bu dünya gerçekten boş bir yer kardeşlerim. Düşünün sırattasınız. Kıldan ince kılıçtan keskince. Aşağısı cehennem ateşi yukarısı cennet bahçesi. Sıratta seni birisi karşılıyor. Daha önce hiç görmediğin bir adam. İnanılmaz güzel yüzlü. Baktığınızda daha önce hiç kimseye benzemeyen nur yüzlü bir adam. Ve size isminizle sesleniyor. Gel Mehmet’im Gel Fatih’im Gel Ömer’im.  Ben senin Peygamberinim. Benim Adım Muhammed. Sen benim Ümmetimsin. Dünyada ne kadar sadık bir ümmet oldun. Ne kadar genç bir ümmetin namaza başlamasına vesile oldun. Helal olsun sana gel sana şöyle sıkı bir şekilde sarılayım. Gözlerin yaşlı bir şekilde efendimize sarılsan seni sonsuz nura götürüp Allah C.C ile tanıştırsa fenamı olur kardeşim.

Bir önceki yazımız olan Namaz Kılarken Yaptığımız Yanlışlar başlıklı makalemizde Namaz Kılarken Yaptığımız Yanlışlar hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.