Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Hangi Sure Ne İçin Okunur ve Faydaları

Hangi Sure Ne İçin Okunur ve Faydaları

Şifa, kaza, bela ve her türlü oluşum şüphesiz kaderimizin bize biçtiği bir yönergedir. Fakat kader sadece çizili bir yönerge değil, aynı zaman’da insanın kendi elinde olan bir yardımcı niteliği taşımaktadır. Buna örnek olarak şüphesiz ve sorgusuz hayatımızın ileri derecesi sadece Allah’ın bildiği ve buna göre karar verdiği üzerinedir. Fakat bu durum birazda insanoğlunun kendi elinde olduğu için karşılaşacağı her türlü iyi veya kötü oluşuma karşın dikkatli adımlar atmalıdır. Buna dayalı olarak insanlar kaderlerinde yer alan hastalık ve kazalara karşın tıbbi bilimleri üzerine deva arayışına geçmekte. Bu kısım tabi ki de önemli bir kavram olmakta, fakat ilmide hiçbir zaman geri safhalarda bırakmamız gerekmektedir. Bunun için çeşitli surelerin yer aldığı dua kavramlarını kendimiz, sevdiklerimiz veya bir topluluk için dileyebilir, kendilerine şifaların nurlandığı kapılara dua edebiliriz. Gelelim insanların sıklıkla kullandığı sure’lerin faydalarına;

HANGİ SURE NE İÇİN, KAÇ DEFA OKUNUR VE FAYDALARI NELERDİR?

Ali İmran Suresi: Borçlarından kurtulmak isteyen bir kimsenin ve aynı zaman’da zenginliğe erişmek için 3 defa okunulan duadır.

Tövbe Suresi: Tövbe suresini 7 defa okuyan bir kimse her türlü bela ve şerden kurtulabilmektedir. Aynı zaman’da bir kağıt üzerine geçirilen bu sure sayesinde evinizin hırsız ve belalardan uzak durmasını da sağlayabilirsiniz.

Enfal Suresi: İftira, musibet ve zindan durumlarından kurtulmak adına 7 defa okunmaktadır.

Rad Suresi: Kişinin düşmanlarından kurtulması için okunmaktadır.

Nahl Suresi: Kişinin fitne veya fesatlığa uğramaması için ve var olan bu durumları başından def etmesi adına 10 kere okunmaktadır.

Taha Suresi: Kader ve kısmetin daha ferah bir düzeye ulaşması için 21 defa okunmakta olan bir suredir.

Enibya Suresi: Kişinin kederli olduğu dönemlerde okunmasıyla kederin isabet etmemesini sağlayan bir suredir.

Meryem Suresi: Kişinin Meryem Suresi’ni 41 defa okumasıyla her türlü zarardan kendisini muhafaza etmesini sağlamaktadır.

Araf Suresi: Her iki dünya için kişinin saadetini arttıran suredir.

Kassas Suresi: Kişinin kahırlarından ve azabından kurtulması için okunan bir suredir.

Ankebut Suresi: Herhangi birinin şuurunun açılması için  okunan suredir.

Sad Suresi: Kişinin kendisini zararlı hayvanlardan korunması adına okunan suredir.

Bir önceki yazımız olan Nazar İçin Okunacak Dualar başlıklı makalemizde nazar, nazar değmesi ve nazar duası hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.