Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Rebiûlâhir Ayı

Rebiûlâhir Ayı

İslami açıdan önemli bir değere sahip olan Rebiülahir Ayı hicri takvimde yer alan önemli aylar içerisinde yer almaktadır. Hicri takvim çerçevesinde sırasına göre 4. Ay olarak bilinen Rebiülahir, Arapça kökenli bir kelime anlamını taşımakta olup, asıl anlamı ise “Bahar” niteliğini taşımaktadır. Diğer bir ismi ise “Rebiülsani” olarak yani “İkinci Rebi” ifadesini taşımaktadır. İslamiyet çerçevesinde İslam dinine bağlı olan müminler Rebiülahir ayında bir takım dua ve ibadetler ile Allahın huzurunda ihsan olmaktadırlar. Rebiülahir ayında yapılan bu dua ve ibadetler mezheplere göre farklılık gösterebilmektedir. Bunun için mümin kimse mezhebine dayalı olarak dualarını ve diğer tüm ibadetlerini bu şekilde zikrederek yapmalıdır.

REBİÜLAHİR AYI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Hicri ayının 4. Ayı olan Rebiülahir, Hicri takviminin bahara çalan ayını ifade etmektedir. Rebiülahir ayında yapılacak olan dualar ve ibadetler daha bir hayırlı olup bu ay içerisinde yapılan dua ve ibadetler doğrultusunda mümin kimsenin tüm dilekleri kabul olur ve yapmış oldukları ibadetler sevaplarına kat ve kat günahları affedilmektedir. Bu ay çerçevesinde Şafi ve Hanefi mezhebine sahip olan kullar kendi mezhepleri doğrultusunda yapacakları ibadetlere dikkat etmelidirler. Ve buna hitaben duaların gönülden arz edilerek nihai bir şekilde okunması gerekmektedir.

REBİÜLAHİR AYI İÇİN TAVSİYE DUALAR

Web sitemize erişim sağlayan insanlara bir nebze de olsa Allah katında vazifelerini yerine getirmelerinde yardımcı olmaktayız. Bu konumuza hitaben sizlere Rebiülahir ayı için tavsiye duaların başında hayırlı bir ömür, düşmana karşı galibiyet ve kötü bir ölüm suretinden kaçınmak adına sizi muhafaza edecek aşağıda yer alan duayı Rebiülahir ayı boyunca sabah ve akşam olmak üzere 3 defa okumanız gerekmektedir.

“Sübhanellahi mil’el- mizan. Ve müntehe’l-ilmi ve mebleğa’r-riza ve zinete’l-arş.”

Anlamı: “İlmin en son safına nihayeti boyunca, Allah mizanı dolup taşarcasına, rızasının büyüklüğü kadar ve arşın ağırlığınca tesbih ederim.”

Dininize bağlı olaraktan İslam’a kutsal nitelik taşıyan bu aylar içerisinde zikredeceğiniz dualar ve yapacağınız ibadetler tamamen sizin amellerinizi yüksek tutacak verimli bir gidişat olmaktadır. Bu nedenle bu önemli ayları kaçırmaksızın dua ve ibadetlerinizi eksik etmeyin.

Bir önceki yazımız olan Rebiülevvel Ayı başlıklı makalemizde mevlid kandili, rebiülevvel ayı ve rebiülevvel ayı 12. gecesi hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.