Anasayfa » Hz. Muhammed » Peygamber Efendimizi Anlamak

Peygamber Efendimizi Anlamak

Bütün insalığa rahmet olarak gonderilen Rasulullah efendimiz s.a.v bir rehber bir Ata bir aydın bir başkan olarak görmemiz gerekir.

 

Rabbimiz ayeti kerimede buyurduğu gibi “Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarici olarak gönderdik; fakat insanlarin çogu bilmezler.” (Sebe, 28) Gerçekten iyi bilmemiz gerekir. Dikkat edilirse ” insanların çoğu bilmezler” vurgusu yapılmıştır! Gerçekten bilmezler insanların çoğu..

 

Hamd olsunki bilmeye doğru kavramaya doğru gidiyoruz ve biz mumin olarak elbette öğrenecez elbetteki onu rehber edinecez. Hayatını öğrenerek sahabilerini öğrenerek rahmet olarak geldiği ve gonderildiği şekli ile..

 

“Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah’in âyetlerini okuyan, (kötülüklerden ve inkârdan) kendilerini temizleyen, kendilerine Kitap ve hikmeti ögreten bir Peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmustur. Halbuki  daha önce onlar apaçik bir sapiklik içinde idiler.” (Âl-i imrân, 164)

 

Hamd olsunki güneşin ortamı aydınlattığı gibi Kuranı kerim bizi aydınlatmış ve eksiksiz olarak bize ulaşmıştır ulaştırılmıştır. Hamd olsun bize kitabı ve hikmeti öğreten rahmet peygamberi ve izinden giden muminler olmuştur ve hep olacaktır. Hamd olsun Rabbimiz bize lutuf etmiştir ve bize hidayet vermiştir.

 

Bizim öğrendiğimiz kurtuluş yoludur cennet yoludur ALLAH c.c yoludur ne kadar hamd etsek azdır ne kadar ibadet etsek azdır.

 

Peygamber efendimiz s.a.v e her fırsatta salavat getirmek bir vefa borcu olarak bilmemiz gerekir. Kuranı kerimi anlıyarak ve anlatarak okumamız bir vefa borcu olarak yapmamız gerekir. Hz. Ebu bekir buyurduğu gibi ” hak ile meşgul olmayan kalp batılın istilasına uğrar”

 

Gelin kalbimizi hayatımızı ailemizi çevremizi boş bırakmıyalım gelin elimizden geldiği kadar bir kelimede olsa bir harfta olsa bir katkıda bulunalım.

 

Gelin kendimizden başlıyalım kuranı kerimi okuyarak anlıyarak Rasulullah efendimiz s.a.v. hayatını okuyarak sahabilerin hayatını okuyarak

 

peygaberlerin hayatını okuyarak. Gelin bize miras olarak bıraktıkları saadet yolunu öğrenelim. Bugunu bize getirmek için neler çektiğini ve nelere katlandığını beraber öğrenelim.

 

Sallallahu hi Vessellem: “Kim bana bir salât getirirse, Allah ona bununla on salât getirir.” buyurmuştur. (Müslim: 1/228)

 

Gelin 15 nisana kadar kalbimizi salavat getirmekle meşgul edelim. Alemlere rahmet olarak gonderilen Rasul efendimiz s.a.v i

 

Salavat larla karşılıyalım. Bir şükür edası bir iltifat bir selam bir itaattır Rabbimiz kuranı kerimde yine buyurmaktadır

 

“Allâh ve melekleri Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler! Siz de O’na çokça salât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin.” (el-Ahzâb, 56)

 

Buradan başlıyalım işte Rahmet peygamberine ve aline selat ve selam ederek başlıyalım. Ailemize de tavsiyede bulunalım arkadaşlarımızada soyliyelim boylece gerçekten

 

Kim bana bir salât getirirse, Allah ona bununla on salât getirir.” buyurmuştur. hadisine muhatab olmuş oluruz inş.

 

Allah bizi rahmetinden ayırmasın Allah bizi saadet yolundan ayaklarımızı kaydırmasın. Rabbim bizi iman üzere öldürür ve iman üzeri diriltir

 

Çaba azim bizden başarı ALLahtan hak yolunda eziyet gören ve hak yolunda butun muslumanlara selam olsun

 

şimdiden getireceğimiz ifa edeceğimiz her harf için hamd eder selamlar olsun diyoruz wesselam..

 

 

Bir önceki yazımız olan Peygamberimizin Hoşgörüsü başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kontrol Et

Peygamberimizin Cesareti

Peygamberimizin Cesareti Şecaat: Dinî ve dünyevî hukukunu korumak için canını dahî verecek derecede gösterilen bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.