Anasayfa » Dini Sohbet » Hepimiz Emanetçiyiz

Hepimiz Emanetçiyiz

Şüphesizki bizler birer emanetçileriz malımızın çocuklarımızın hatta ellerimiz kulaklarımız yani butun nimetler birer emanet olarak Rabbimizi tarafından bize emanet edilmiştir.

 

Şimdi Rabbimizin bize verdiği bazı nimetlerden bahsedecez. Muhakkak ki hepimiz bunun farkındayız.. Bir göz bir el bir ayak işitmek ve butun nimetlerin önemini bilmekteyiz.. Görmeyen göz için dunyanın renkleri dunyanın guzellikleri ihtişamı anlamsız olur. Allah ın bize bahşettiği butun nimetleri sıralarsak önemini ve işleyişi sıralarsak burada sığmaz tabiki. Herşeyden önce ALLah ın verdiği bu nimetlere karşılık hamd edecek ve hamd ın gereği kulluk görevimizi yapmaya çalışacağız inş. Neden bizler birer emanetçiyiz arkadaşlar? Evet gerçekten atalarımız çok akrabalarımız anamız babamız bizi bırakıp gitmedimi ? mallarını bırakıp gitmedimi ? Hani o saltanatlar o mallar hani? Hani o guzellikler hani? Kim bu emanet leri alıp gitmiştir… Allahın verdiği geçici guzelliklerle böbürlenip buyuklenenler hani ?

 

BELKİDE MEZARDA TOPRAK OLMUŞ ÇÜRÜMEĞE MAHKUM OLMUŞLARDIR. HEPİMİZİN OLACAĞI GİBİ. NEFSİMİZ UYAN!!!!

 

Rabbimiz nur suresinde taşıdığımız nimetler için ellerimiz ayaklarımız için şoyle buyurmaktadır…

 

-O gün, dilleri, elleri ve ayakları onların yaptıkları her şeye şahitlik edecektir Nur -24

 

Allahım sana sığınıyoruz verdiğin emanetlere karşı görevimizi yerine getirmekte bize yardım et… Butun zorlukları bize kolaylaştır.

 

Şühesizki bize emanet edilen çocuklarımız el ve ayaklarımız ve mallarımız bir gün gelecek ve hepsini bırakıp bu dunyadan gidecez Sunnetullah (Allah ın kanunu) değişmez ihtilaf olmaz bir gerçektir bunlar. Ozaman biz bu emanetleri teslim etmeden once emanetlerin hakkını verelim emanetlere ihanet etmiyelim. Gören bu gözler ile hayırlara bakalım hayırları gösterelim ki Rabbimiz bize hakikatı göstersin. Tutan ellerimiz ile hayır işlerde helal işlerde çalıştıralım yürüyen bu ayaklarımızla hayırlı yerelere basalım ve hayırlı yerlere gidelim.. Duyan kulaklarımızla hayırları dinliyelim işitelim ve hayırları dinliyelim şeytanı nefsimizi ve kötü emelleri dinlemiyelim nefsimize uymayalım.. Tabiki ne kadar hakkını vermeye çalışsakta muhakkak ki ödiyemeyiz.. Görülmüşmüdür bugune kadar bozulan bir gözün aynısı yapılmıştır yada takılmıştır? Hayır…. peki kesilen bir ayak bir el aynısı takıldığı ve işelyişi aynı olan takılmışmıdır? Hayır… Velevki dünyanın en buyuk tıp adamları bir araya gelsede velevki servetler odensede… asla aslaa olmamıştır.. Hatta Rabbimiz bi ayeti kerimede Şoyle buyurmaktadır : Ey insanlar, (size) bir örnek verildi; şimdi onu dinleyin. Sizin, Allah’ın dışında tapmakta olduklarınız -hepsi bunun için biraraya gelseler dahi- gerçekten bir sinek bile yaratamazlar. Eğer sinek onlardan bir şey kapacak olsa, bunu da ondan geri alamazlar. İsteyen de güçsüz, istenen de.

HAC SURESİ, 73  Evet işte gunluk hayatımızda en basit gördüğümüz hatta çok değimlerde kullandığımız en basit değer ” SİNEK” dahi yaratamazlar.

 

Emanet olarak verilen el ayak göz vs.. haricinde en önemliside çocuklarımız ve mallarımız. Herkes biliyorki kimse kendi elini kesmez vede gözünü oymaz elbette.. Velakin burdaki emanet ten kasıt aslında sadece sağlığımıza iyi bakmak değildir..ONLARI HAKKIYLA VE HAK İÇİN İSLAM İÇİN RABBE İHANET ETMEDEN BU HAYATTAKİ KULLUK GOREVİMİZİ İFA ETMEMİZ İÇİN KULLANMAMIZ GEREKİYOR?..

 

Diğer emanet edilen NİMETLER in en önemliside mallarımız ve çocuklarımız.. Gelecek hafta Allah kısmet ederse inşaallah onlardan bahsedecez.. Değerli okur kardeşlerim Hepimiz insanız şüphesizki hatasız olmak vasfı meleklerindir. 

 

Rabbim bize sabır ve sebat versin Rabbim ayaklarımızı sırat ı mustakim de sabit tutsun. Rasulune ve aline selam olsun

Bir önceki yazımız olan Hepimiz Din Kardeşiyiz başlıklı makalemizde din kardeşi nedir, din kardeşliği ve hepimiz kardeşiz hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Hepimiz Din Kardeşiyiz

Evet kardeşlerim bunu oncelikle kendimize soralım. İslam kardeşliği islam kardeşliğinin gerekliliklerini anlatcaz inş. Hepimiz biliyoruz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.