Hazret-i Nuh ve tufan

Sual: Nuh aleyhisselama ikinci baba denilmesinin sebebi nedir?
CEVAP
Nuh aleyhisselam zamanında Tufan olup, tüm dünyayı su kapladı. Yeryüzünde bulunan insanların ve hayvanların hepsi boğuldu. Fakat, Nuh aleyhisselam ile gemide bulunan müminler kurtuldu. Nuh aleyhisselam gemiye binerken, her hayvandan birer çift almış olduğundan, hayvanlar da, bunlardan üredi.

Nuh aleyhisselamın gemide üç oğlu vardı: Sam, Yafes ve Ham. Şimdi yer yüzünde bulunan insanoğlu, bu üçünün soyundandır. Bunun için, Nuh aleyhisselama ikinci baba denir.

Sual: Nuh aleyhisselamın kıssasını anlatır mısınız?
CEVAP
Hud
suresindeki Hazret-i Nuh’un kıssasının özeti şu şekilde:
Hazret-i Nuh kavmine dedi ki :
– Ben sizin için apaçık bir uyarıcıyım; Tanrı’tan başkasına kulluk etmeyin!

İnkârcıların ileri gelenleri dediler ki:
– Sen de bizim şeklinde bir insansın. Senin bizlerden bir üstünlüğün yoktur. Sen yalan söylüyorsun. Sonrasında sana uyanlar alt katman insanlardır.
– Ey kavmim! Rabbim bana Peygamberlik vermişse, ne diyeceksiniz?

– Hayır yâ Nuh, sen, bizimle mücadelede fazlaca ileri gittin. Peygamber isen, sözün doğru ise, artık tehdit ettiğin azabı getir!
– Tanrı dilerse bela getirir. O, bela göndermekten aciz değildir.

Allahü teâlâ, Hazret-i Nuh’a, bir vapur yapmasını emredip, (Sana inananlardan başkası suda boğulacaktır) buyurdu. Denizden uzak, kırsal bir yerde, gemiyi yaparken, inkârcıların ileri gelenleri, yanına uğradıkça onunla alay ederlerdi. Vapur üç kat olarak yapılmış oldu. Üst kata inananlar, ikinci kata evcil hayvanlar, alt kata ise yırtıcı hayvanlar kondu.

Tanrı’ın emri geldi. Buharlı vapur çalışmaya başlayınca, yarısı adam, yarısı hanım olmak suretiyle 72 mümin ile, her cinsten birer çift hayvan gemiye alındı. Vapur, dağlar şeklinde dalgalar içinde onları götürürken, Hazret-i Nuh, dağa tırmanan oğlu Kenan’a dedi ki:
– Ey oğulcuğum, bizimle birlikte gel, kâfirlerden olma!
– Dağa çıkar, sudan kurtulurum.
– Bugün mümin olmayan kurtulamaz.

Aralarına dalga girdi, oğlu da boğuldu.
Altı ay kadar su üstünde kaldıktan sonrasında, yere, “Suyunu yut”, göğe de, “Suyunu tut” denildi. Sular çekildi; vapur de Cudi dağının üstüne yerleşti. [Nuh aleyhisselam, 50 yaşında peygamber oldu. 950 yıl kavmine nasihat etti. Tufandan sonra da 50 yıl yaşadı.]

Hazret-i Nuh dedi ki:
– Ya Rabbi, benim ailemden olanları kurtaracaktın. Senin vaadin haktır. Vaadinden dönmezsin. Benim oğlum suda boğuldu.
– Ey Nuh! O oğlun, fena bir iş işlediği için, senin ailenden sayılmaz. Ailenden olanları kurtardım.

Görüldüğü şeklinde, bir müslümanın dinsiz oğlu, onun ailesinden sayılmıyor. Dinsize miras da düşmez. Müslüman evladı olması durumunda, farzlara, örnek olarak namaza ehemmiyet vermeyen, günah işleyince pişman olmayan mürted olur, müslümandan miras alamaz. Babası haiz çıkmayan veled-i zina, babasına vâris olması imkansız. (Redd-ül-muhtar)

Hazret-i Nuh’un gemisi
Sual:
Nuh’un gemisine, 6 milyon hayvan türü, her türden de birer çift iyi mi sığdı?
CEVAP
Bu hayvan türleri içinde, bit, pire, sinek şeklinde minik hayvanlar çoğunluktaydı. Büyük hayvanlar bildiğimiz hayvanlardır. Onların sayısı da yüzü geçmez. Vapur fazlaca büyüktü, aylarca, hatta senelerce yapım edildi. 6 değil, 12 milyon hayvan türünü bile içine alacak kapasitedeydi. Allahü teâlânın kudretinden kuşku edilemez.

Sual: Tufandan sonrasında, tüm insanoğlu yalnız Hazret-i Nuh’un evlatlarından mı meydana geldi?
CEVAP
Evet, yalnız Hazret-i Nuh’un evlatlarından meydana geldi.

Sual: Nuh peygamber zamanında, yeryüzünün tamamı su ile mi doldu, her şey yok mu oldu?
Yanıt: Nuh aleyhisselam zamanında “tufan” olup, tüm dünyayı su kapladı. Yeryüzünde bulunan insanların ve hayvanların hepsi boğuldu. Fakat Nuh aleyhisselam ile gemide bulunan müminler kurtuldu. Nuh aleyhisselam gemiye binerken, her hayvandan birer çift almış olduğundan, hayvanlar da, bunlardan üredi. Nuh aleyhisselamın gemide, Sâm, Yâfes ve Hâm olmak suretiyle üç oğlu vardı. Şimdi yeryüzünde bulunan insanoğlu, bu üçünün soyundandır. Bunun için, Nuh aleyhisselama “ikinci baba” denir.

Bir önceki yazımız olan Hazret-i Âdem ve kan grupları başlıklı makalemizde gruplar ve hazret hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.