Güzel demek küfür mü?

Sual: Müziğin haram olduğuna inanılmış olduğu halde, (Şu şarkı fazlaca hoşuma gidiyor, söyleyen sanatçı da fazlaca güzel) diye söylemek küfür olur mu?
CEVAP
Bu tarz şeyleri söylemek küfür değildir. Haramı helal bilmek, harama güzel demek küfür olur. Bir Alman, Fransız doğrusu bir kâfir kızı güzel ise, güzel demek küfür olmaz. Şu günah fakat hoşuma gidiyor demek küfür olmaz. Günah bulunduğunu bilip, şarkı dinlemek de o şekilde. Nefsimizin hoşuna gider. Günahlar nefsin hoşuna gidebilir.

Harama helal demek, haramı beğenmek, iyi demek, güzel demek küfürdür.Yoksa güzele güzel demek, müzisyen hanıma güzel demek, sesine güzel demek küfür olmaz. Zina etmek hoşuma gidiyor demek küfür olmaz. Zinayı beğenmek, günah olmadığını söylemek, helal demek, iyi demek küfür olur. Haram bulunduğunu bilerek işlemek, hoşuma gidiyor, fazlaca tatlı oluyor demek küfür olmaz. Burada incelik, haramı beğenmek ayrı, hoşumuza gitmesi, tatlı gelmesi ayrıdır.

Bir hırsız, çeşitli numaralar yaparak polisin elinden kurtulsa, ikimiz de numaralarını kastederek, helal olsun hırsıza desek küfür olmaz, zira onun hırsızlığını beğenmedik, yapmış olduğu numaralar hoşumuza gitti. Şarkıcının da sesi, güzelliği hoşumuza gidebilir. Sesi güzel demek küfür olmaz.

Sadece dikkat etmeli. İslam âlimleri buyuruyor ki: (Nefsin gıdası haramlardır.) Nefsi emmare ise kâfirdir ve ahmaktır. Her isteği kendi aleyhine, zararınadır. Bu yüzden onun isteklerini yapmış olup, gıdasını vermemeli, doğrusu haram, günah işlememelidir. Nefs ve şeytan hakimiyeti ele geçirirse, insan istemese bile, kendini günahlardan alıkoyamaz, bile bile işler. Aynı freni patlayan, direksiyonu boşa dönen otomobile şoförün hakim olamadığı şeklinde. Nerede duracağı, nereye çarpacağı belli değil. Günümüzde bir çok insan bu durumdadır.

Güzele güzel demek
Sual:
(Güzel bir hanıma güzel diyen kâfir olur) deniyor. Doğru mudur?
CEVAP
Güzel hanıma güzel demek küfür olmaz. Harama helal yada harama güzel demek küfür olur. Örnek olarak açık saçık giyinen kadının bu hâline güzel denirse küfür olur.

Bir önceki yazımız olan Allah yüzüne baktı demek başlıklı makalemizde allah, demek ve yuzune hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.