Kabul olmayacak dua

Sual: Kabul olmayacak duaya amin denmez demek, küfrü gerektirir mi?
CEVAP
Ilkin kabul olmayacak dua olur mu, olmaz mı ona bakalım! Örneğin, (Ya Rabbi, beni peygamber yap) demek kabul olmayacak bir duadır. Bu şekilde dua etmek Tanrı’ın emrine aykırıdır ve bu şekilde duaya amin denmez.

Ek olarak Allahü teâlânın âdetine zıt olan dualara da amin denmez. Örneğin, (Beni öldürme, beni melek yap, beni hanım yap) demek böyledir. Ek olarak yakarma yapmadan Cennete girmek için dua etmek de günahtır. (İslam Ahlakı)

Haramdan sadaka verse, alan fukara de haramdan bulunduğunu bilerek, verene, Tanrı razı olsun dese yada Tanrı kabul etsin dese ve veren de, amin dese, ikisi de imanlarını kaybeder. Başka biri de amin dese, o da kâfir olur. (Birgivi şerhi)

Haram olduğu malum belli mal ile cami yada başka hayır yaptırmak ve bunlara karşılık sevap beklemek küfürdür. (Redd-ül-muhtar)

Demek ki kabul olmayacak ve amin denmeyecek dualar vardır. Bu bakımdan, (Kabul olmayacak duaya amin denmez) demek küfrü gerektirmez. Fakat bu şekilde sözler söylememek iyi olur.

Bir önceki yazımız olan Güzel demek küfür mü? başlıklı makalemizde demek, guzel ve kufur hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.