Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Kabullenis

Kabullenis

Kabulleniş

İnsanları ölümleri sindirmek, normalmiş gibi algılamak.Ölen bir anne bir baba abla ağabey kendimizden bizden biri rengi ırkı dili dini ne olursa olsun ölen bir insan.
Patlamalar savaşların normalleşdiği bu dönemde ölen insana göre propaganda yapmak ağıt yakmakta başka bir içler acısı durum değildir nedir neden insanı insan olarak değilde insanı insan yapan sözde etiketlerine göre sınıflandırmak, ölümde bile yaşandığımız bu ayrımı bize yaşatan şey ne? Bunu kim başlattı kim bizi bizden ayırdı? Seçtiğimiz dinler veya dinsizlik mi neye göre kime göre insanız?
Ve bu yaşadığımız tüm ayrım ve etiketleri kabullenişimiz neden nasıl yaptılar! Orta Doğuda yaşanan bir patlamayı olağan karşılamak sırası geldiğinde hakettiler diye atıp tutmak ya da Avrupada yaşanan bir patlamada herkesi bir yapan tek yürek yapan ama diğer tarafında iyi oldu hakettiler diye söylenmesi ne zaman bu kadar çığrından çıktık birilerinin ölümünden zevk almaya ne zaman başladık?
Ölü seviciliğinin altında ki şey ne? İdeolojik görüşlerimiz mi? Hangi ideolojik görüş öldür katlet der? Hangi sistem bir toplumun insanlarını diğer toplumun insanlarından üstün tutar?
Hangi din öldür senin gibi olmayan herkesi öldür katlet der? Din insanları hoşgörü değil midir? İnsanları olduğu gibi kabul etmek saygı duymak hem dini hem de ahlaki açıdan doğru olan değil midir? Kim hangi canı almakla yükümlüdür kim vermiştir bunun kararını nerede yazmaktadır, onların gördüğü ama bizim göremediğimiz bilemediğimiz öğüt ne?
Hepimiz aynı gökyüzünün çocukları değil miyiz?

Bir önceki yazımız olan Vicdan başlıklı makalemizde din ve Vicdan hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.