Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Günümüzde Tesettür

Günümüzde Tesettür

Günümüzde Tesettür

Tesettür sözlükteki anlamı gizlenmek, örtünmek ve saklanmak anlamlarına gelmektedir. Tesettür' ün geçmişte kalan amacı geçmişte kalan diyorum artık bunlara dikkat edilmemekte, yabacı erkeklerden gizlenmek onların dikkatini çekmemek için kullanılırdı. Günümüzde ise toplumda daha çok dikkat çekmek için kullanılıyor ve bu yolda ilerlemeye devam ediyor. 

Tesettür günümüzde kombin yapıp renklerin uyumuna bakılıp paralar harcayıp, dar giyinip ve makyaj yapmak sanan bir topluluk haline geliyoruz. Asıl amacından çıkan testtür şimdi daha çok dikkat çekmek için kullanılmaya başlandı. 

İnsan sormalı kendi kendine niye kapanıyorum?  Niye başörtü takıyorum?
Bu soruları kendilerine sorup biraz düşündüklerinde insanlar kendilerine geleceğine inanıyorum. Düşününce ne yaptıklarını anlayabilirler. Sen başörtüyü Allah için değil de dikkat çekmek için giyiyorsan çok yanlış yoldasın. Gün geçtikçe başörtülü  sayısı artmakta tesettürlü bayan sayısı artmakta diye sevinsek mi yoksa üzülsek mi bilemedik. Tesettürlü genç bayan sayısı arttıkça tesettür kavramını yanlış anlayıp  yalnış giyinen sayısıda artmakta. 

Nasıl giyinilmeli
Eğer kapanmak ve doğru tesettur giyimini öğrenmek istiyorsak, öncelikle ne giymemeliyiz bunları öğrenmek gerekli. Dar ve özellikle beyaz pantolonlar, iç kısmı gösterecek tshirtler, dar kesim bluz lar etekler giyinmekten kaçınmlıyız. Örtünmenin amacını unutmayalım. Buna göre hal ve haraketlerde bulunalım buna göre giyinelim. Kollarımız el bileklerine kadar kapalı olmalı ve giydiğimiz örtü,etek ayak topuklarına kadar ulaşmalıdır. Cild rengi görünmemelidir.

Tesettürlü bayanın hal ve haraketleri
Yine toplumumuzda etrafımızda ve çevremizde göreceğimiz gibi tesettürlü, kapalı bayanların kahkaha kıkırdama ve dikkat çeken eylemlerden uzak durması önerilir. 

Lütfen bu tarz hal haraket ve giyinenleri nazikçe bilgilendirip uyaralım. Tesettür' ün bilgileri gibi olmadığını anlatalım.

Bir önceki yazımız olan Kabullenis başlıklı makalemizde insan, kabullenis ve ölüm hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Mekruh Nedir ? Namazın Mekruhları Nelerdir?

Bir önceki yazımız olan VELAYET-İ FAKİH; TÜM MUSTA’ZAF VE MÜSLÜMANLARIN İMAMI VE REHBERİDİR!.. başlıklı makalemizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.