Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Kelime-i Şehadet

Kelime-i Şehadet

Ömründe bir kere sehadet getirmek farzdir delil Allah Taala’nin “Bilki Allah’tan baska tanri yoktur” (Muhammed 47/19) kavl-i serifidir. Ve kelime-i sehadet getirmenin dört sarti vardir:
1. Dil ile getirirken kalbi hazir olmak
2. Manasini bilmek
3. Hulüs-i kalp ile getirmek
4. Tazim ile getirmek.
Ve dahi sehadet getirmenin yüz otuz kadar faidesi vardir. Amma zikr olunacak dört seyden biri bulunmasa sehadet kelimesinin faidesi olur eger bulunursa faidesi yoktur. Ol dört seyin biri sirk (Allah’a ortak kosmak) biri sek (süphe) biri tesbih (Yüce Allah’i varliklardan birine benzetmek) biri ta’til (Allah’in varligini veya kainata müdahalesini inkar etmek). Sirk Allahu azimü’s-san’in zatinda sirk kosmaga sek dinde meks etmege (tereddüt göstererek durmaya) tesbih vehminde Allah Taala’yi bir mahlüka benzetmege ta’til Allahu azimü’s-san aleme karismaz her bir sey vakti geldikte kendi tabiatiyla olur demege derler.

Ve dahi yüz otuz faidenin otuzu bu mahalde zikr olunmustur. Otuzdan besi dünyada ve besi ölür iken ve besi kabirde ve besi Arasat’ta ve besi Cehennem’de ve besi Cennet’te.

Amma dünyada olan bes faide:

Ismi güzel çagirilirahkam-i ser’iyye üzerine farz olur boynu kiliçtan kurtulurAllahu azimü’s-san razi olurcümle müminler ona muhabbet eder.
Ve dahi ölür iken olan bes faide:

Azrail aleyhi’s-selam ona güzel surette gelir sanki yagdan kil çeker gibi ruhunu alirCennet kokulari gelir dahi Illiyyin’e çikarmüjdeci melekler gelir “merhaba ya mümin sen Cennetliksin”deyü haber verirler.

Ve dahi kabirde olan bes faide:

Kabri genis olur Münker ve Nekir hazretleri güzel surette gelir Allahu azimü’s-san ona bir melek tayin eder bilmedigini talim eder Allahu azimü’s-san bilmedigini hatirina getirir Cennet’te makamin(i) görür.

Ve dahi meydan-i Arasat’ta olan bes faide:

Sual ve hesabi asan (kolay) olur kitabi sagindan verilir mizanda sevabi agir gelirArsu’r-Rahman altinda gölgelenir Sirat’i yildirim gibi geçer.
Ve dahi Cehennem’de olan bes faide;

Eger Cehennem’e girer ise Cehennem ehli gibi gözleri gök olmaz seytan ile çatilmaz ellerine atesten bilecek dahi bogazina zencir vurulmaz Hamim suyundan içirmezler ebedi Cehennem’de kalmaz.

Ve dahi Cennet’te olan bes faide:

Cümle melekler ona selam verir siddiklar ile refik (arkadas) olur ebedi Cennet’te kalir Allah Taala ondan razi olur Allahu azimü’s-san’in didarini görür.

Bir önceki yazımız olan Namaz Kaç Rekat başlıklı makalemizde kaç rekaatır ve namaz hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Mekruh Nedir ? Namazın Mekruhları Nelerdir?

Bir önceki yazımız olan VELAYET-İ FAKİH; TÜM MUSTA’ZAF VE MÜSLÜMANLARIN İMAMI VE REHBERİDİR!.. başlıklı makalemizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.