Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » NAMAZ KILMANIN FAYDALARI NELERDİR?

NAMAZ KILMANIN FAYDALARI NELERDİR?

NAMAZ KILMANIN FAYDALARI NELERDİR?
‘’Namaz’’, müminlere peygamber efendimiz (s.a.v.) ’in miractan getirdiği en güzel hediyedir. Her kulun ahiret yaşantısı için dünya hayatı içerisinde üzerine farz olan bir takım görevleri bulunmaktadır. Bunlardan biri ve en önemlisi de namazdır. Namaz kılan mümin Allah’tan korkar, ibadetlerini aksatmadan yerine getirir. Hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan namazın faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Bilimsel noktada da kul için sağlık ve bireysellik açısından namazın birçok faydasının olduğu kanıtlanmıştır.
Namazın sağlık açısından hikmetleri:
Namaz tam anlamıyla Allah’ı zikretmek ve hatırlamak adına yapılan bir ibadettir. İnsanın ruh ve beden sağlığına şifa vererek vücudunun dirilmesine ve Allah yolunda adımlar atarak kurtuluşa ilerlemesine yardımcı olur. Namaz kılan bir insan günde beş defa Allah’ın huzuruna çıkmakta ve 40 rekât namaz kılarak 80 defa secdeye gitmektedir. Aynı zamanda doğru olarak uyguladığı namaz hareketleri sayesinde de kendi sağlığı açısından yararına dokunacak hareketler yapmaktadır. Tüm vücuda hayat veren namaz dünya hayatında hiçbir şey ile değişilmeyecek bir nimettir kıymetini bilenler için.
Namazın bireysel noktadaki faydaları!
Namaz kılan bir insanın gönlü yumuşak olur. Olgunluk ve hoşgörü noktasında insanlar ile aralarında iyi ilişkiler kurmasına yardımcı olur. Namaz kılmak için alınan abdest insanın ruh ve beden temizliğinde çok önemli bir yere sahiptir. Namaz insanı tüm kötülüklerden alıkoyar. Ruhsal ve bedensel hastalıklardan korunarak manevi noktada sıkıntılar yaşamamasına yardımcı olur. Sayılamayacak derece de çok faydası bulunan namazın kısaca nimetleri bunlardır.

Bir önceki yazımız olan CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETLERİ başlıklı makalemizde CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETLERİ hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.