Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETLERİ

CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETLERİ

CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETLERİ
Cuma günü mümin kişilerin bayramıdır. Allahü Teâlâ’nın nazarında yeryüzündeki en önemli ve en faziletli gün Cuma günüdür. Çünkü bugünde Âdem aleyhisselam yaratılmıştır. Cuma gününde cennete götürülmüştür. Cuma gününde yeryüzüne gönderilmiştir. Bugün içerisinde kıyamet kopacaktır. Cuma günü içerisinde öyle bir saat bulunmaktadır ki o saat içerisinde yapılan tüm dualar kabul görmektedir. Cuma günü içerisinde yapmış olduğunuz tüm ibadetlere iki kat sevap verilir. Cuma günü fakirin haccı, müminin bayramı niteliğinde değer taşır. İbadethanelere attığınız her adım için kat kat sevap alırsınız. Camilerde ön saflarda bulunarak hocanın verdiği vaazı dikkatle dinlerseniz günün en şanslı kişilerinden olarak bereketli bir gün geçirebilirsiniz.
Cuma gününün önemi!
Cenabı Allah Cuma gününün bolluk ve bereketinden faydalanabilmesi için tüm inanan Müslümanlara Cuma namazını farz kılmıştır. Cuma günü peygamber efendimiz (s.a.v.)’e salavat getirmenin önemi çok büyüktür. Akrabalık ilişkilerinin kesilmesi ya da günah dışında Cuma gününde Allahü Teâlâ’dan sahih bir şekilde istenen tüm istekler kabul olunmaktadır. Peygamber efendimiz (s.a.v.) Cuma gününün önemini belirtmek amacıyla bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur. ‘’ Cuma günü ezan okunduğu vakitte alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Bilmiş olsaydınız bu sizin için daha hayırlıdır.’’ Cuma vaktinde alışveriş yapmak üzerine Cuma namazı farz olan müminlere mekruhtur. Bu hususlara dikkat edilmesi halinde kazançlı olan daima siz değerli müminler olacaksınızdır.

Bir önceki yazımız olan Araf Nedir? Ne Demektir? başlıklı makalemizde Araf ve Araf Nedir? Ne Demektir? hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.