Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » ORUÇ İLE NEFİS TERBİYESİ!

ORUÇ İLE NEFİS TERBİYESİ!

ORUÇ İLE NEFİS TERBİYESİ!
Nefis, insanın içerisinde bulunan en büyük düşmandır. Her daim mümin kişiyi Allah’ın yolundan saptırmaya çalışan ve kötü yollara davet eden nefsimizi terbiye etmek insanın elinde olan bir durumdur. Bu noktada Allah’ın yolundan ayrılmamak ve daima hayırlı işler yapmak adına nefis terbiyesini nasıl yapacağımıza dair araştırma içerisine girmemiz gerekmektedir. Nefsinizi öldürmeyi başardığınız takdirde iman noktasında en üst seviyede bulunacağınızı unutmamalısınız.
Nefsi terbiye etmenin yolları!
Nefsinizi terbiye etme noktasında aslında kolaylıkla yapabileceğiniz birçok husus yer almaktadır. Örneğin; ibadet etmek, Allah’a tefekkür etmek, Salih kişiler ile beraber olmak, âlim kişilerin kitaplarından faydalanmak, daima zikir ile meşgul olmak, boş işlerden uzak durmak, nefsin hoşuna gidecek davranışlardan uzak kalmak, öfkelenmemek ve en önemlisi de oruç tutmak! Bu hususları uygulamaya döktüğünüz takdirde nefsinize hâkim olma noktasında büyük bir başarı elde edebilirsiniz. Bu hususların içerisinde yer alan oruç tutma size nefis terbiyesi yapma da en büyük yardımcınızdır. Çünkü oruç tutma emri Allahü Teâlâ’dan gelmektedir. Bu emir ile yeme, içme gibi davranışlar ortadan kaldırılmıştır. Allah’a kul olma noktasında nefsin hevasahiyetine düşmemekte, Allah’tan gelen emirleri yerine getirerek O’nun rızasını kazanma yolunda çalışmalar yapılmaktadır. İşte bu noktada da oruç ile nefis terbiyesi yapmak çok önemlidir. Nefsi arzularınızı en iyi şekilde dizginleyebileceğiniz, yeme, içme gibi davranışların bulunmaması halinde başka hiçbir davranışın sergilenmesinin mümkün olmayacağı belirtilmiştir.

Bir önceki yazımız olan CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETLERİ başlıklı makalemizde CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETLERİ hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.