Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Hz. Muhammed (S.A.V.) Nasıl Görünürdü?

Hz. Muhammed (S.A.V.) Nasıl Görünürdü?

Hz. Muhammed (S.A.V.) Nasıl Görünürdü?

En çok merak edilen hususlardan biriside Resulullah nasıl görünürdü? Efendimiz’in nasıl göründüğü birçok Siyer kitaplarında ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. İslam âlimlerinden imam-ı Ahmed Kastalani hazretlerinin, Mevahib-i Ledünniye isimli kitabında Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in görünüşüşu şekilde izah edilmektedir. Efendimiz’in mübarek yüzü herkesin yüzünden güzeldi. Yüzü kısmen yuvarlak idi. Neşeli olduğu zaman mübarek yüzü ay gibi nurlanır ve sevindiği mübarek alnından belli olurdu. Ayrıca Efendimiz’in uzuvları her uzuvdan güzeldir.

Efendimizin yüzü kitapta şu şekilde tasvir edilir. Yana ya da geriye bakacağı zaman sadece boynuyla kafasını döndürmez, bütün bedeni ile dönüp bakardı. Mübarek gözleri büyük idi. Kirpikleri uzun idi. Mübarek gözlerinde biraz kırmızılık vardı. Gözlerinin siyahı oldukça siyah idi. Resulullah’ın alnı açık idi. Mübarek kaşları ince ve arası açık idi. Efendimiz’in iki kaşı arasında olan damar kızınca kabarırdı. Mübarek burnu gayet güzel olup, orta yeri biraz yüksek idi. Mübarek ağzı küçük değil idi. Mübarek dişleri beyazdı. Mübarek ön dişleri seyrekti. Konuştuğu zaman sanki dişleri arasından nur çıkardı. Allah’ın kulları arasında ondan daha tatlı sözlü kimse görülmedi. Sözleri gayet kolay anlaşılırdı. Bazen iyi anlaşılması için sözleri üç defa tekrar ederdi.

Hz. Muhammed (S.A.V.)’İn Huyları Ve Davranışları?

Efendimiz sadece yüzüyle güzel değil huylarıyla da bir o kadar güzel bir insandı. Kimsenin ahlakı onun ahlakından üstün olamaz. Küçük bir çocuğun kuşu öldüğü için onun evine taziyeye gidecek kadar nezaketliydi. Aç gezmeyi severdi. Birileriyle yemek yiyorsa sofradan en geç o kalkardı. Yanında tarak ve misvakı olurdu. O bir yerden geçtiği zaman güzel kokusu sarardı. Çok yumuşak ve güler yüzlü idi. Hz. Muhammed (S.A.V.)’in huylarını bu şekilde sıralamak mümkündür.

Bir önceki yazımız olan Gerçek Anlamda Müslüman Olmak başlıklı makalemizde Gerçek Anlamda Müslüman Olmak hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.