Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Kuran Nasıl Okunmalıdır?

Kuran Nasıl Okunmalıdır?

Kuran Nasıl Okunmalıdır?

Yüce kitabımız Kuran Allah (C.C.)’ın bize gönderdiği bir yardımcıdır. Gerek günlük ve dünyevi hayatımızda gerek dini yaşantımızda nasıl davranmamız gerektiğini ve nasıl davranmamamız gerekeceğini bize öğütler. Bu nedenle Kuran okumak bir Müslüman için oldukça önemlidir. Peki, Kuran nasıl okunmalıdır?

Hepimiz Kuran’ın okunması gerektiğini biliyoruz ve çoğumuzda okuyoruz. İnancı olan her Müslüman namaz kılacak kadar Kerim kitabımız Kuran’dan sure bile biliyor. Ancak Kuran Yüce Rabbimizin biz okuyup anlayalım diye gönderdiği kitaptır. Peki, kaçımız en çok okuduğumuz sure olan Fatiha Suresinin ne anlattığını biliyor? Bu nedenle Kuran’ı sadece okumak yeterli değildir. İslam’ın gerekleri olarak bunu anlamak ve uygulamakta gereklidir. Yani günümüzde sevap diye Kuran genel olarak Arapça okunmaktadır. Ancak Türkçesini okumak ve Kuran’ı öğrenmekte bir o kadar önemlidir. Kuran okumak en güzel önce Arapçasını okuyup sonra da mealini okumakla yapılır. Böylece biraz daha zamanınız gider ama boşa gitmez. Okuduğunuz ayetin ne demek istediğini de böylece öğrenmiş olacaksınız.

Meal Hataları

Hiçbir dil hiçbir dile kusursuz bir şekilde çevrilemez. Bu Arapça ile Türkçe içinde geçerliliğini korur. Yani Kuran’ı Kerim’i %100 Türkçeye çevirmek imkânsızdır. Bazı kimselerde bu durumu bahane ederek Kuran’ın Mealini okumaktan kaçınmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki Kuran’ı Kerim’i yalnızca okumakla değil anlayıp uygulamakla da mükellefiz. Bu nedenle Kuran’ın Mealinin de okunması gerekmektedir. Meal hatalarının olması elbette mümkündür. Ancak unutulmamalıdır ki bu hatalar olabildiğince minimize edilmiştir. Yani hatayla karşılaşma olasılığınız %1 bile değildir. Bu nedenle siz anlayacağınız %99’luk kısmı düşünerek Kuran’ı en az bir kere Türkçe okumalı ve öğrenmelisiniz. Unutmayın bu kitabı öğrenmekle mükellefiz ve öğrenmememiz için hiçbir bahane önem teşkil etmez.

Bir önceki yazımız olan Gerçek Anlamda Müslüman Olmak başlıklı makalemizde Gerçek Anlamda Müslüman Olmak hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.