Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » DİNİMİZDE NAMAZIN DEĞERİ

DİNİMİZDE NAMAZIN DEĞERİ

DİNİMİZDE NAMAZIN DEĞERİ

Dinimizde namaz kılmanın önemi ve ehemmiyeti birçok kitapta olduğu gibi Kuran-ı Kerim’de de ortaya konmuştur. Allah-ü Teala’nın gözünde insanların değeri görüşleri ya da yaptıkları işler ile değil ancak Allah-u Teala’ya yaptıkları kulluk ile ölçülecek ve yaptıkları ibadetler ile Allah katındaki değerlerini ortaya koyacaklardır. Dinimizde namazın değeri çok büyüktür ve dinin direği namaz olarak inananlara bildirilmiştir. Namaz ve oruç müminin hem Allah’ı yüceltme ve hamd hem de insanı terbiye ve geliştirme açısından en önemli olan iki ibadet şeklidir. Bu ibadetlerin ikisini de yerine getirirken insan hem bedenini terbiye eder hem de zihnini rabbine yöneltir.

Hadislerde namazın yeri açıkça bildirilmiştir. Efendimizin namazın önemine dair birçok kıssası dinimizde namazın değerini ortaya koymuştur. Peygamberimiz rabbinin en sevdiği kişi olduğunu bildiği halde onun rızası için geceleri ayakları şişinceye kadar namaz kılmıştır. Geceyi ibadetle geçirerek gündüz de sürekli Allah-u Teala’yı zikrederek geçiren Efendimiz ve sahabeler namaz ibadeti için camide bir araya gelir bu vesileyle yine Allah-u Teâlâ’yı zikrederlerdi.

Namaz insanı günahlardan alıkoyması açısından da en önemli ibadetlerden bir tanesi olmuştur. Günde 5 vakit yaratanı zikretmek insanın nefsinin kötülüklerden uzaklaşmasını ve rabbe yaklaşmasını sağlar. Günlük beş vakit namaz bir saatinizi alsa da bu vakit içerisinde işleyecek olduğunuz günahlardan sizi alıkoyması dahi namazın sağladığı faydalardan bir tanesidir. Sizler namaz kıldığınız halde kalbinize huzur işlemiyor ise yapmış olduğunuz ibadette ki samimiyeti ve kalbimizdeki Allah sevgisini ve korkusunu yeniden düşünmelisiniz. Günün bir saatinde camide cemaat ile namaz kılmanın en büyük faydalarından biri de şudur. Onlarca insan arasına katılıp zengin, fakir, engelli, genç, yaşlı hepsi aynı safa gelerek aynı değerde ve aynı şekilde Allah-u Teala’nın karşısına çıkar. Hiç kimse bir diğerinden üstün değildir ve yalnız ibadetin üstün olacağını sergileyen en önemli göstergedir. İnsanların edepten ve imandan uzak kalmaması için dinimizde namazın değeri unutulmamalı ve niçin namaz kıldığınızı muhakkak kendinize hatırlatmalısınız.

 

Bir önceki yazımız olan İSLAM DİNİNE GÖRE KADIN NASIL ÖRTÜNMELİDİR? başlıklı makalemizde İSLAM DİNİNE GÖRE KADIN NASIL ÖRTÜNMELİDİR? hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.