Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » İSLAM DİNİNE GÖRE KADIN NASIL ÖRTÜNMELİDİR?

İSLAM DİNİNE GÖRE KADIN NASIL ÖRTÜNMELİDİR?

FormatFactoryortunmek1-702x336

İSLAM DİNİNE GÖRE KADIN NASIL ÖRTÜNMELİDİR?

İslam dininde kadına aşırı önem verilmiş ve mahremiyeti de gözetilmiştir. Dini hükmü göre kadınların el ve ayakları hariç bileklerle birlikte kollar ve bacaklar kapatılacak şekilde örtünmesi gerekir. Kadınların saç boyun kısımları tamamen kapatılmalı ve kadınlar fitne olacağını düşündükleri alanlarda ise yüzlerine peçe örtü ile kapatmaları iyi olur denmiştir. Kapanırken vücudun örtülmesi gibi giyilen kıyafetin niteliği ve vücuda yapışıp yapışmaması da kadınların dikkat etmesi gereken konulardandır. İslam dinine göre kadın nasıl örtünmelidir? Giyilen kıyafetlerin özellikleri nasıl olmalıdır?

Vücuda giyilen örtü bol olmalı el ayak hariç, yüz hariç bütün vücudu örtecek ve hatları belli etmeyecek şekilde dikilmiş olmalıdır. Rengi ve vücudu sarması konuları da tesettürde dikkat edilmesi gereken hususlardandır.

İslam dinine göre kadın nasıl örtünmelidir? bu konu şu günlerde oldukça tekrarlanmalıdır. Günümüzde tesettür konusunda kadınlar uyarılmalı ve günümüze tesettürü uyarlamamalılar. Dışarıda gezerken gördüğünüz dar giyimli başörtülü kadınlar birçok şeyi yanlış algılıyor veya yanlış yapmak hoşlarına gidiyor. Pardüse vücudun hatlarını belli etmeyecek bir kıyafet iken bu kıyafeti dar giymek bedenin daha kusursuz ve alımlı görünmesine neden oluyor. Günümüzde en çok kullanılan streç pantolonlar yine kadınların tenlerinin yalnızca rengini değiştiriyor ve bu nedenle de hadiste geçen kapalı çıplak halini alıyorlar. Kapalı kadınlar Allah-ü Teala’nın gazabından korkuyor ve bu nedenle başlarını ve vücutlarını örtüyorlar ise bu konuya özen göstermeli ve hükümde belirtildiği şekilde vücutlarını kapatmalıdırlar. Şeffaf kıyafet giymek de kapalı olan kadınların en dikkat etmeleri gereken konulardan bir tanesidir giydiğiniz kıyafetlerin içinizi göstermemesi gerekir.

İslam dinini dört dörtlük yaşamak ve ahrette tesettür konusunda hesap sorulmamasını istiyorsanız günümüze uyarlanan tesettürden uzak kalmalı ve ehl-i sünnete uygun giyinmelisiniz. Ahrette bu konuda ki suallerden ancak bu şekilde muaf tutulabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Faiz dinimizce neden haramdır başlıklı makalemizde Faiz dinimizce neden haramdır hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.