Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Namazı nasıl huşu içinde kılabiliriz

Namazı nasıl huşu içinde kılabiliriz

Akıl baliğ olmuş ve aklı başında olan her insanın namaz kılması zorunludur. Nefsimiz ne kadar namaz kılmama taraftarı olsa da bu Allah’ın emridir ve farzdır. Bazı insanlar ise namazı kılarken huzur bulamadığını ve namazdan başka her şey ile uğraştıklarını söylerler. Peki, namazımızı huşu içerisinde kılmak için ne yapmalıyız?

Müslümanlar olarak Allah’tan her fırsatta rahmet dilemeli ve af dilemeliyiz. Verdiği nimetlerin karşılığı olarak yapılması gereken bazı ibadetlerimiz vardır ve bu ibadetleri Allah istediği için yapmalıyız. Başka birileri görsün de bizim hakkımızda olumlu yorum yapsın diye bu ibadetleri gerçekleştirirsek, bu ibadetlerimizde eksikliklere neden olur. Bu eksikliklerden biri de namaz kılarken tam olarak namaza odaklanamamaktır. Bazen öyle durumlar olur ki vücudumuz namaz kılarken aklımız namazda değildir. Bu dikkat dağınıklığı yukarıda da belirttiğimiz gibi gösteriş meraklısı olduğumuz için oluyor olabilir. Bu özelliğimizden en kısa zamanda kurtulmalıyız.

Başka bir namazı huşu içinde kılamama nedeni ise, namaz kılınan ortamda dikkat çekici unsurların bulunmasıdır. Namaz kılınacak ortamda dikkati ona çekecek şeylerin olması namaz kılarken dikkatin bir anda dağılmasına neden olabilir. Zaten nefis namazdan kopmak için yer arıyordur ve bu unsur da ona yardımcı olacaktır. Bu yüzden namaz kılınan ortamların olabildiğince karanlık olması dikkatin dağılmaması için çok önemlidir.

Namazı huşu içinde kılmak istiyorsak yukarıdaki unsurları bir an önce halletmeliyiz. Daha önemlisi ise namazı neden kıldığımızı ve kıldığımızda ne olacağını kendimize sürekli hatırlatmaktır. Biz namazı Allah için kılıyoruz. Onun rahmetine nail olmak için namazı kılmalıyız ve namaz kılarken sadece bu aklımızda olmalı. Namaza dururken bütün dünyevi olaylardan sıyrılmalı 5 dakikalığına da olsa dünyadan kopmalı ve sadece O’nun için bir şeyler yapmalıyız.

Bir önceki yazımız olan Tefekkür başlıklı makalemizde Tefekkür hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Mekruh Nedir ? Namazın Mekruhları Nelerdir?

Bir önceki yazımız olan VELAYET-İ FAKİH; TÜM MUSTA’ZAF VE MÜSLÜMANLARIN İMAMI VE REHBERİDİR!.. başlıklı makalemizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.