Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » CENNETİN GÜZELLİĞİ

CENNETİN GÜZELLİĞİ

 CENNETİN GÜZELLİĞİ

Müslümanların zihninde yer alan cennet, yüce Allah’ın kullarını mükafatlandırmak ve ibadetlerinin yaptıklarını, kulluğun karşılığını alabilmeleri için vardır. Bir çok kişi Müslüman olmasına rağmen cennetin nasıl bir yer olduğunu tasvir edemez. Fakat ayet ve hadislerden yola çıkarak cennettin güzelliğinden haberdar olabilirler. Kimilerinin zihninde oluşan cennet tasviri: upuzun ağaçlar,  yemyeşil çimler ve uçsuz bucaksız yer güzellik iken kimlerinin tasviri ise: çağıl çağıl çağlayan ırmaklar, cıvıl cıvıl ötüşen kuşlar ve tadına doyum olmayan meyvelerdir. Kısmen gerçek olan bu tasvirlere Kuranda yer alan ayetlerden ve hadislerden tam anlamıyla öğrenebilirsiniz. Cennetin güzelliği nasıldır, sürekli duyduğumuz güzel huriler gerçek mi diye soruyorsanız sorular sorup beyninizi meşgul etmeye gerek yok çünkü aklınızdaki soru işaretlerini yok etmek için cennetin güzelliğini sizler için derledik. İşte cennettin eşsiz güzelliği…

*Cennetin sekiz kapısı bulunmaktadır. Bu sekiz kapıdan biri olan Reyya’dan sadece oruçlu olanlar, oruç tutmuş olanlar girebilir.
*Cennetin güzelliğinden bahsederken güzel gözlü beyaz tenli hurilerden bahsetmemek gerekir. Sadece eşleri ile ilgilenen bu güzel huriler hayalden ibaret değilidir. Kuran-ı Kerimde geçen  bir çok ayette güzel hurilerden bahsetmektedir.
*Cennete bulunan her ağacın gövdesi altındandır.
*Cennet ehli insanlar cennete girdiğinde kılsız tüysüz olacağı  ve otuz yaşlarında olacağı belirtilmiştir bir hadiste.. Yaş olarak otuz veya otuz iki olacağı belirtilen hadiste güzelliğin, gençliğin daim olacağı yaşlılığın hiç gerçekleşmeyeceği anlatılmaktadır.
*Cennette yaşlılığın olmadığı gibi hastalık, ölüm gibi  şeylerde bulunmamaktadır. Elbiseler eskimez ve bütün kıyafetler incilerle  bezenmiştir.

*Bir hadiste belirtilen cennete girenler fakirlerdi, sözü ister istemez insanı düşündürmekte. Bir çok anlamı bünyesinde barındıran hadis ilk olarak zenginlerin kötü olduğunu bu yüzden cennet kapısı önünde fakirlerin bulunduğu düşüncesini anımsatmaktadır. Fakat diğer anlam ise fakirlerin çektiği eziyet, sıkıntının karşılığı cennettir. İkinci düşünce daha ağır basmaktadır. Hadisi Şerifte de ikinci anlamı kast edilmektedir.
*Cennetin bir kamçı kadar yeri dahi dünyanın hepsine bedeldir hadisi de cennetin ne kadar önemli ve özel olduğunu belirmektedir.

*Cennette sıkıntı, dert, keder olmadığı için cennet ehli insanların iç sıkıntısı olmaz ve herkes mutludur.
*Cennet yüz dereceden meydana gelmektedir ve bunlardan biri Firdevs’tir. Cennetin ırmakları Firdevs’ten akmaktadır.

Cennet bir çok güzelliği ve özelliğiyle karşımıza çıkmaktadır. Peki neden insanlar görmedikleri bilmedikleri halde cennete girme ateşiyle yanıp tutuşurlar. Çünkü Allah sevgisi, iman gücü Müslümanların cennete inanmasını sağlar. Kuran-ı kerimde gözler önüne serdiği bir çok ayet ve önemli sayılan hadis bunu kanıtlamakta ve inancımızı kuvvetlendirmektedir.
Ayetlerle tasvir etmeye anlatmaya çalıştığımız cennet inana herkes iççin aynıdır. Hiç bir şekilde haksızlık, ayrım yapılmaz ve Allah her şeyi bilen gören olduğu için cennete layık olan kişileri hiç şüphesiz ki bilir siz de bunu göz önünde bulundurarak ibadetlerinizi aksatmadan  Allah’a dosdoğru bir kul olmak çalışın. Sadece cennete girmek ve rahata ermek için ibadet etmeyin Allah’ı sevdiğiniz için ona kulluk edin ve üzerinize düşeni yaparak cenneti kazanmak için çabalayın…

Cennetin güzelliği nasıldır, çok merak ediyorum acaba cennet anlatıldığı kadar güzel, huzur dolu bir yer mi ? Bu ve bunun gibi soruların cevabı üst kısımda yer almaktadır. Hadis ve bir çok ayette cennetin güzelliğinden defalarca bahsedilmesi cenneti betimleye yetmektedir. Cennet ibadetini huşu ile yerine getiren, Allah’a itaat eden, zekatını veren, isyan etmeyen, dürüst kişiler için hazırlanmış bir mekandır. Yüce Allah kullarının nasıl olduğunu bildiği için cenneti kimin layık olduğunu ve cehennemin kime layık olduğunu bilmektedir. Unutmayın ki cennetin güzelliği kadar onun aksi durumunu sergileyen cehennem de vardır. Allah’tan korkmayan paraya taban, aç gözlü, imandan uzaklaşmış, ibadeti unutan kişiler için cehennem hazırlanmıştır. Ve herkes hak ettiğini yaşayacaktır.  Cennetin güzelliğinin bildiğimiz gibi cehennemin azabını da bilmek, asla unutmamak gerekir..

Bir önceki yazımız olan CENNETİN GÜZELLİĞİNİ AYETLERDEN ÖĞRENELİM başlıklı makalemizde cennet ve cennet nasıl bir yer hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.