Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Günahtan Kurtulmanın Yolları

Günahtan Kurtulmanın Yolları

Günahlardan kurtulmanın en önemli yolu Allah’ı daha yakından tanımaktır sevgili kardeşlerim. Allah o kadar büyüktür ki sizin kova kadar günahınız onun okyanus kadar merhametinin yanında hiçbir etkisi yoktur. Hiçbir etkisi yoktur diye de tabi ki günah işlemek için teşvik değildir. Yani dememiz odur ki sevgili kardeşlerim zararın neresinden dönülse kardır.

Yüce Allah sizlerin ona iman etmesinden sonra bütün günahlarınızı affetmesi sonsuz merhametinin en büyük örneğidir. Size Anne ve Babanızın duyduğu sevgiden merhametten daha fazla bir sevgi ve merhamet düşünün. Allah size o şekilde yaklaşmaktadır. Sizden istediği ise insanlarla iyi geçinmek hoşgörü ve onun emirlerine şüphesiz iman etmenizdir. Verdiği nefesin bile değerini 1 dakika tuttuğumuzda anladığımız Yüce Allah’ın bize vermiş olduğu nimetleri bile yeryüzündeki çakıl taşının bile dünya üzerindeki önemi o kadar büyüktür ki insanlık için her bir şeyin bir anlamı ve faydası bulunmaktadır. İşte böyle bir Rabbe iman etmemek için daha ne bekliyoruz. İman etmek sadece inanıyorum demek değildir sevgili dostlarım. İman etmek onun emirlerine uymak şüphesiz sadık kalmaktır.  Allah’ı anlayıp onun gönderdiği kitaplara iman edip okumak okuduktan sonra zaten günahlardan uzak duracağınızı bilmek çok büyük bir adımdır sevgili gönül dostlarım. Günahlardan korunmanın en büyük ve en önemli yolu da namaz kılmaktır. Beş vakit rabbi ile buluşan insan nasıl olurda günah işleyebilir ki bunu sorgulamamız gerekmektedir.

Günahlardan korunmanın en birinci yolu Allah’ın izinden Peygamber Efendimiz S.A.V bize uyarılarından geçmektedir. Yüce Rabbim bizleri büyük günahlardan küçük günahlara hepsinden korusun. Bizleri yolundan ayırmasın. Çenemizi kapadığında günahkâr olan kullarından eylemesin ve imanla çene kapatmayı bizlere nasip eylesin sevgili dostlarım. Yazımın sonunda sizi n sevgiliye emanet etmek istiyorum.

Bir önceki yazımız olan Dinler Kaça Ayrılır? başlıklı makalemizde Dinler Kaça Ayrılır? hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.