Anasayfa » Oruç ve Ramazan » Muharrem Ayı Orucu

Muharrem Ayı Orucu

Muharrem Ayı Orucu

İslamiyet tarihinde 3 önemli olay vardır. İlki oruç ibadetidir. İkisinci ise hicret ile başlayarak müslümanların miladı kabul Hicri takvim diğeri ise Kerbela olayı olarak da bilinen Hz. Hüseyin ile Hz. Hasanın şehit edilmesidir.

Muharrem ayı hicri yılbaşı ile başlar. İlk gününden başlayarak 10. Gün sonuna kadar oruç tutmak, 11. Gün ise aşure pişirip dağıtmanın fazileti büyüktür. Eğer 10 gün boyunca oruç tutamıyor iseniz mutlaka ama mutlaka 8. Gün, 9. Gün ve 10. Günlerde oruçlarını tutmaları gerekmektedir. Bu faziletleri yerine getirenleri kıyamet günü Hz Hasan ve Hz Hüseyin ile birlikte cennete girecekleri söylenmektedir.

 

Gerek bereketi ile, ihsan ve keremin artığı bir ay olan Muharrem ayı, Kur’anı kerimde önem verilen dört aydan birisi olup Ramazan ayından sona oruç tutlması gereken diğer bir aydır. Bu ayda tutulan oruç ramazan ayında tutulan oruç kadar sevabı olduğu söylenmektedir. Bu günde Cenab-ı Hak on peygamberine on ikram armağan edip peygamberlerin kudsiyetlerini arttırmıştır. Bu yüzden bu günlerde oruç tutmanın fazileti fazladır.

Peygamberlere hediye edilen bu on ikram, bizleri kıyamet gününde af ve şefaat için kullanmaları içindir. Yüce Allah, Muharrem ayı için, bu ay benim ayımdır ! diyerek bu ayın ne kadar kutsal bir ay olduğunu müminlere bildirmiştir.

Bir önceki yazımız olan Kadir Gecesi ve Faziletleri başlıklı makalemizde Kadir Gecesi ve Faziletleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Ramazanda 30 Güne 30 Özel Öneri

Ramazan ayına başlamadan önce ve ramazan ayı içerisinde size sunacağımız ramazan önerilerini dikkate almanız, bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.