Anasayfa » Oruç ve Ramazan » Tokluk hissi veren besinler nelerdir?

Tokluk hissi veren besinler nelerdir?

Tokluk hissi veren besinler nelerdir?

Eğer sağlıklı bir bireyseniz oruç’un siz hiçbir zararı yoktur. Oruç tutarken, karaciğer ve sindirim organları dinlenir, vücut bu süre zarfında kendini toplar.

Oruç tutarken vücudumuzda depoladığımız besinler tüketilmektedir. Daha sonra bunların yerine yenileri gelerek vücutta yenilenme gerçekleşir. Aşağıda size besin değeri yüksek gıdaları listeleyeceğiz. Bu besinler sayesinde oruç tutarken zorlanmayacağınızı düşünüyoruz.

Yumurta : Yumurta en iyi ve en kaliteli protein kaynağıdır. Sahurda tüketilen 1 adet yumurta metabolizma için gerekli olan proteinin karşılanmasını sağlayarak uzun bir süre tokluk hissi uyandırır.

Yoğurt : İçinde bulunan yüksek kalsiyum nedeni ile karın  yağının yakılmasını hızlandırır. İftardan sonra yenilen 1 kase yoğurt Ramazan ayında alınabilecek kiloların önüne geçer

Yulaf : İçerisinde bulunan yüksek miktardaki B vitaminleri sayesinde uzun süre tokluk hissi vererek kan şekerinin düşmesini önler

Brokoli : Ramazan ayının en çok tüketilen gıda maddesine geliyor sıra ! Brokoli içerisinde C / A Vitaminleri, demir, kalsiym ve protein sayesinde kan şekerinin kontrolü sağlanıp, uzun süre tokluk hissi sağlayacaktır

Acı biber: Evet birçoğumuz bu maddeyi okurken şaşırdı değil mi ? Acı biber içerisinde bulunan capciasin maddesinin bağırsakları çalıştırma özelliği olup metabolizmayı hızlandırma özelliği vardır. Diğer besinler kadar olmasa da tok tutma özelliği vardır.

Tarçın : Tarçın içerisinde bulunan metil hidroksi ile uzun süren açlık sonrası tüketilen yiyeceklerin kan şekerini yükseltmesini engeller.

Bir önceki yazımız olan Oruç tutmayı kolaylaştıran öneriler başlıklı makalemizde Oruç tutmayı kolaylaştıran öneriler hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Ramazanda 30 Güne 30 Özel Öneri

Ramazan ayına başlamadan önce ve ramazan ayı içerisinde size sunacağımız ramazan önerilerini dikkate almanız, bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.