Anasayfa » Genel » KADERE İMAN

KADERE İMAN

  KADERE İMAN
İman, dinimizde oldukça  önemli Allah sevgisi, inama gücüdür. . Allah’a iman, kadere iman, peygamberlere iman ve daha bir çok şeye iman etmek gerekir.

Kader iman denildiğinde herkesin aklına evlilik gelmektedir. Evlilik kaderin bir oyunu mu der bazıları. Ancak kadere iman sadece bu konuda sınırlandırılmamalıdır. Mesela çok iyi bir aileye sahip olmak veya iman yönünden zayıf, içkili, kumarbaz bir aileye  sahip olmak kaderin çizgisi doğrultusunda gerçekleşir. Annenizi veya babanızı, ailenizi başka insanlarla değiştiremezsiniz. Onları atıp satamazsınız işte kader bu konuda elinizi kolunuzu bağlar. Kadere iman bu konuda devreye girer. İmanı güçlü olan bir insan şüphesiz ki Allah’a isyan etmez, kaderine razı olur. Allah’ın ona sunduğu iyi veya kötü hayata karşı güçlükle ayakta durur.
Kader, alnımıza yazılmış olan ince bir çizgidir. Kimse bu çizgiyi değiştiremez.Ancak kadere uyup uymamak bir nebzede olsa sizin elinizdedir. Mesela evleneceğiniz kişi sizin kaderiniz mi değil mi bilemezsiniz. Allah o kişiyi hayatınıza koyarak kaderin gerçekleşmesini sağlar lakin sizin o kişiye olan olumsuz tavrınız kaderin birazda olsa değişiklik göstermesine neden olur. Ancak Allah alnınıza yazdığı kaderi yaşamanızı sağlar. Siz hayatınıza giren kişinin kaderiniz olup olmadığını bilemezsiniz o yüzden duygu çerçevesinde hareket edersiniz. İşte bu durum size çizilen kaderi gözler önüne serer. Yüce kitabımız Kuran-ı kerimde de bir çok ayette kadere iman ile ilgili bilgiler verilmiştir. Dinine düşkün olan insanlar Kurana itaat ederek Allah’ın, alnına yazdığı kadere iman eder.

Kadere iman etmek ve hayatı Allah’ın istediği gibi yaşamak isteyenler ilk olarak Allah’ı bilmelidir. Allah, yüce rabbimiz Allah, insanlar için yeri göğü yaratmış, bütün güzelliği  sunmuştur. Buna karşılık bizden hiç bir şey istemeyen Allah, sadece kendisine iyi bir kul olunmasını  ister. İbadet konusunda bizleri Kuran’da ki ayetlerle bilgilendirmiş ve iman gücünü göstermek için bol bol ibadet edilmesini istemiştir Allah. Ancak bu ibadetler sadece ve sadece Allah’a olan iman gücünün büyüklüğü için istenmiştir. Cenneti kazanmak için ibadet eden, kadere iman eden kişiler Allah’ın sevgisini kazanamaz..

Bir önceki yazımız olan Mevlid Kandili başlıklı makalemizde Hz. Muhammed, Kandil ve Mevlid hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.