Anasayfa » Genel » VESVESEDEN KURTULMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

VESVESEDEN KURTULMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

VESVESEDEN KURTULMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

Vesvese şeytanın bizlerle uğraştığını gösteren bir durumdur. Genelde insanlar vesveseden korkar çünkü şeytanın onunla uğraştığını bilir. Şeytana uymaktan korkar. Çünkü vesvese hiç durmadan kulağınıza bir şeyler fısıldayan şeytanın işidir. Lakin şunu unutmamak gerekir eğer ki Allah’a olan imanınız tamsa ve kuran-ı kerime göre yaşıyorsanız şeytan vesvesede bulunur. Şeytan dinden çıkmış iman etmeyen birilerini günah için zorlamaz yani vesvesede bulunmaz. Şeytan sadece iman eden, Allah’a inanan, kuran- kerimin emrettiği gibi yaşayan insanlarla uğraşır ve onların kalbinin vesveseye verir. İman gücünüzü deneyen şeytan hiç usanmadan kulağınıza fısıldar. Herhangi bir günah işlemeniz için sizi yoldan düşürmeye çalışır. Siz şeytana uyup vesveseye kulak verirseniz günah işlersiniz ve şeytan kazandığı galibiyet ile mutlu olur. Lakin imanınız güçlüyse, Allah’a olan inancınız tam ise şeytanın vesvesesi sizi etkilemez. Hatta hemen şeytanı susturabilirsiniz.. Peki şeytan vesvesesini ortadan kaldırmak için neler yapılmalı, hangi tedbirler alınmalı, şeytanı kahretmek vesvesesini susturmak için nasıl davranılmalı? İşte soruların cevabı…

Şeytan Vesvesesinden Korunmak İçin Yapılması Gerekenler?
Şeytan, Allah’ın adını duymaktan nefret eder. Bu yüzden Allah’ın isimleri vesveseyi sonlandırır. Mesela kalbinize vesvese mi düştü, hemen Allah’ı zikredin ve göreceksiniz ki şeytan susmuş hatta sizden uzaklaşmaya başlamış. Bunun gibi bir çok davranış şeytanın sizden uzaklaşmasını sağlar. Siz de şeytanın sizden uzaklaşmasını istiyorsanız aşağıda ki tavsiyeleri dikkate alın..

*Başladığınız herhangi bir işe besmele çekerek başlayın ve şeytanı besmele ile vurun. Şeytanın en sevmediği sözlerden biri de besmeledir. Çünkü besmele getiren bir insanın kalbi hemen yumuşar (besmele içten, yürekten gelerek söylenmişse). Şeytan sizi bir kötülük veya bir günah için dürtüyorsa ve sizi hala ele geçirmediyse besmele çekin. Şeytanı kendinizden uzaklaştırın..

*İbadetlerinizi gerçekleştirirken bunu çok içten ve samimi bir şekilde yapın. Şeytan ibadetin gücünü geçemez. Hatta ibadetine düşkün insanları dinden düşürmek şeytanı oldukça zorlar. Şeytanın en nefret ettiği kişiler bu insanlardır. Dinine düşkün, sürekli Allah’ı zikreden, ibadetlerini asla kaçırmayan ve can-ı gönülde inanıp ibadet eden kişilerdir. Siz de şeytan vesvesesinden kurtulmak istiyorsanız namazınızı vaktinde ve huşu ile kılın. Elbette ki şeytan sizi bırakmaz hep bir adım arkanızda olur lakin sizin inatçı tavrınız şeytanını sizinle uğraşmasını keser.

*Sürekli kuran-ı kerim okumanız hem Allah’ı unutmamak adına hem de şeytandan uzaklaşmak adına oldukça önemlidir. Kuran okunduğunda kalp yumuşar ve yaptığınız kötülüklerden işlediğiniz günahlardan pişman olursunuz. İşte o esnada size tövbe kapısı açılır. Tövbe eder Allah’a sığınırsanız şeytan kaybettiğini anlar ve sizinle uğraşmanın yersiz olduğunu anlar .Lakin şeytan birinci dakika peşinizi bıraksa ikinci dakika sizi yoldan düşürmek için çabalar. siz şeytanın oyununa gelmemek için kuran-ı kerime sıkı sıkı sarılmalı ve devamlı tövbe etmelisiniz. Kuran okurken de çok içten olmalı, sabırla okumalısınız. Böylelikle Allah sizi koruyacaktır.
Şeytan, daha önce Allah’ın yarattığı meleklerden biriydi. Ancak kibri yüzünden dünyaya gönderildi. Allah’ isyan eden şeytan, yaratılan bütün insanları dinden düşüreceğini ve günahkar varlıklar yapacağına dair söz söylemiştir. Allah’ın yarattığı bütün insanları kendisinden aşağı gören şeytan bu yüzden insanlarla uğraşmakta ve günah işlenmesi için çabalamaktadır. Günümüze baktığımızda moda olsun, çevre olsun hemen hemen her insan şeytana az çok uymaktadır. Bu da şeytanın zafer yolunda baya ilerlemiş olduğunu gösteriyor. Şeytanın bu davranışına karşın bizler Allah’a sımsıkı tutunmalı ve oyuna gelmemeliyiz. Unutmayalım ki dünya bir oyundan ibaret ve oyunun kazananı ahir zamanda belli olacak…

Bir önceki yazımız olan MELEKLER başlıklı makalemizde bilgi, hakkında ve melekler hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.