Anasayfa » Doğru iman bilgileri>İman ve İslam » Yanlış yazıyorsunuz

Yanlış yazıyorsunuz

Sual: Sitenizde, imanın şartı altı deniyor. Hâlbuki başka bir sitede, beş diyor. Kadere inanç diye bir koşul yok söylediği halde, siz iyi mi imanın şartı altı kabul edebilirsiniz?
CEVAP
Başka bir okuyucu da bizi şu şekilde eleştirmişti:
(Siz imanın şartı altı diyorsunuz. Hâlbuki başka bir sitede yedi diye yazıyor. Tanrı’a ulaşmak da imanın yedinci şartı diyor. Siz iyi mi imanın şartı altı kabul edebilirsiniz?)

Dikkat edilirse, okuyucu, öteki bir sitedeki yazıya gore sitemizi eleştiri ediyor. Bizim sitedeki yazıyı okuyan da diğeri siteleri eleştiri eder. Bu şekilde tenkitler ilmî olmaz. Ölçü, başka bir site olmamalı, saygın din kitapları, kısaca edille-i erbaa denilen edille-i şer’iyyeye dayanmalıdır. Bu dört delile dayanmayan görüşler geçersizdir. Hele bir siteyi, başka siteye gore eleştiri etmek fazlaca cahilce bir iştir. İmanın şartının altı olduğu sitemizde vesikalarla açıklanmıştır. Beş yada yedi diyenler Ehl-i sünnet dışıdır.

Bir önceki yazımız olan Türk Müslümanlığı ne demek? başlıklı makalemizde demek ve muslumanl hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

İmanda iki önemli şart

Sual: Bir kimse, Amentü’de bildirilen imanın altı şartına inanılmış olduğu halde, Tanrı dostlarını sevmese, Tanrı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.