Anasayfa » Genel » Hak üzere olan bir taife bulunur

Hak üzere olan bir taife bulunur

Sual: Bid’at ehlinin yazdığı bozuk kitaplar gittikçe çoğalıyor. Dinimizi bozmaları mümkün müdür?
CEVAP
Bir cemiyet ne kadar bozulursa bozulsun, içinde hak üzere olan bir taife bulunur. Nitekim hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ümmetimden bir taife, mansur ve muzaffer olmakta kıyamete kadar devam eder. Onları yardımsız bırakanların kendilerine bir ziyanı olmaz.) [Tirmizi]

(Ümmetimden hak üzere bir taife, kıyamete kadar galip olarak cihad eder.) [İbni Asakir]

(Ümmetimden bir taifeye Hakkın yardımı kıyamete kadar devam eder. Bu tarz şeyleri bırakıp ayrılanların bu taifeye bir ziyanı olmaz.) [İbni Mace]

(Ümmetimden hak üzere bir taife, düşmanlara galip olarak cihad ederler. Sonuncu taife, Deccal ile savaşır.) [Ebu Davud]

(Ümmetimden bir taife, Hakkın yardımı ile cihada devam eder.) [Buhari]

Mişkat-ül-mesabihdeki, (Bir vakit gelir, ümmetimin bir kısmı müşrik olur, puta tapar, peygamberim diyen çıkar. Ben son Peygamberim. Benden sonrasında peygamber gelmez. Ümmetim içinde, doğru yolda olanlar, devamlı bulunur. Onlara karşı çıkanlar, Allahü teâlânın emri gelene kadar, doğru yolda olan bu kimselere zarar yapması imkansız) hadis-i şerifi de gösteriyor ki, bid’at ehli, dinimizi, Kıyamete kadar asla bozamaz. Kütüphane ve kitapçılarda bulunan İslam kitapları içinde bozuk olanları pek oldukça ise de, doğru olanları da vardır. Bu doğru kitaplar hiçbir vakit yok olmaz ve hiçbir kimse yok edemez. Bunların koruyucusu Allahü teâlâdır. Bu kitapları arayıp, bulup, okuyup saadete kavuşanlara müjdeler olsun! (F.Bilgiler)

Sual:
Bir cemaatin kıyamete kadar hak üzere cihad edeceği bildiriliyor. Bu hangi cemaattir?
CEVAP
Asla kuşku yok ki, bunlar, fırka-i naciye denilen Ehl-i sünnet vel cemaat fırkasıdır. Şimdi oldukça kimse kendilerinin bu fırkadan bulunduğunu söylese de, mühim değildir. Bu fırkanın Türkiye’de olması da koşul değil, dünyanın herhangi bir ülkesinde olabilir. Mühim olan Ehl-i sünnet vel cemaat itikadına haiz olmaktır.

Bir önceki yazımız olan Bid’at ehli ile niçin birleşilmiyor? başlıklı makalemizde birle ve ilmiyor hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.