Anasayfa » Genel » Mecusinin yemeği ve zulmet

Mecusinin yemeği ve zulmet

Sual: Hintli Mecusi birinin yemeğini yiyince, bende hastalık oluyor. Kâfirlerin yemeğinde zulmet olur mu? Bu şekilde gayrimüslimle arkadaşlıkta sakınca var mıdır?
CEVAP
Evet, zulmete sebep olur. Makamat-i mazheriyye’de, keramet kısmında deniyor ki:
Gulam Hasan’ı görünce, (Kâfir yemeği yemişsin. Kalbinde sövgü zulmeti hâsıl olmuş) buyurdu. Gulam, (Evet, Hindu’nun verdiğini yedim) dedi. Sövgü ve haram alametleri bulunan yemekler, kalbi karartır. (S. Ebediyye)

Haram yollardan elde edilmiş kazançlar da, habis ve bereketsiz olur. Sonu dünyada da, âhirette de, zarar ve ziyan olur. Bid’atlerin ve günahların zulmetleri kalbleri karartıp hafızaları zayıflatır. (F. Bilgiler)

Bid’at ehliyle, fâsıklarla, kâfirlerle ve mezhepsizlerle arkadaşlık yapanların kalblerinde, ihlâs kalmaz. Zulmet hâsıl olur. Silsile-i aliyye büyüklerinden Seyyid Nur, (Sokakta fâsıkla karşılaşmak, kalbde zulmet hâsıl eder) buyuruyor. (S. Ebediyye)

Allahü teâlâ, (Ya Davud, beni sevmekte sana uymayanla arkadaşlık etme! Şundan dolayı onlar senin düşmanındır, kalbini karartır ve seni benden uzaklaştırmaya çalışır) buyurdu. (İ. Gazali)

Bir önceki yazımız olan Gıdalarda ihtiyat başlıklı makalemizde dalarda ve ihtiyat hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.