Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Vicdan

Vicdan

Bütün düşüncelerin uzlaşacağı bir orta yol bulmak basit olmasa da , kişiler için olduğu kadar ülkeler ve dinler içinde bu yol bir türlü oluşturulmak istenmedi . Nedeni ne olabilir bunun diye pek çok kez düşündüm, Kalp kırmak , can almak ve pek çok negatif yönde düşünceler , eylemler kişiler ve ülkeler için vazgeçilmez oldular. Kendi duygularını ve çıkarlarını tatmin etmek için alınan kararlar vicdanlarda alınmadıkça bu değişmeyecek.İnançlar bence vicdanlarda saklı. Bunun kimin inancı olduğu fark etmemelidir.Toplumun , ailenin , ülkenin istedikleri ve vicdanın istedikleri aynı yerde oldukça işler karışıyor.

İnsanlara anlatılan dini ve toplumsal öğretilere rağmen , insanlık artan oranda şiddete yöneliyor.Yaşam kurtaracak tedavi yöntemleri ve ilaçlar varken bunları saklamak şiddetin farklı bir şeklidir.Daha fazla kar elde etmek için çalışanlarına yeteri kadar ödeme yapmama kararını alan işverenler vicdanlarında bunu sorgulamalılar.Acıyı yok sayma ve bunu gündelik yaşamın parçası olarak özümsemek şiddetin farklı bir şeklidir.

Bir önceki yazımız olan Dua Etmenin Faydaları Nelederdir? başlıklı makalemizde Dua Etmenin Faydaları Nelederdir? hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Mekruh Nedir ? Namazın Mekruhları Nelerdir?

Bir önceki yazımız olan VELAYET-İ FAKİH; TÜM MUSTA’ZAF VE MÜSLÜMANLARIN İMAMI VE REHBERİDİR!.. başlıklı makalemizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.