Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » İSLAMİYETİN BURÇLARA BAKIŞI

İSLAMİYETİN BURÇLARA BAKIŞI

İSLAMİYETİN BURÇLARA BAKIŞI VE BURÇLARIN GERÇEKLİĞİNE DAİR

      Toplumun algılarını değiştirmek pek kolay değil. Her hangi bir görüş veya bir inanç hayata dair bazı gerçekleri görmezden gelmemize yahut onları yalanlamamıza neden olabiliyor. Bunun en tipik örneği burçlardır. Çoğu Müslüman kimseler gazetelerin haftalık burç yorumlarından ve astrologların enteresan kişiler oluşundan dolayı burçların gerçekliği hususunda yanılgıya düşer. Oysa bu kimi Müslüman bilim adamlarının da asırlardır ilgilendiği ve üzerinde çalıştığı bir bilimdir. Ancak içerik ne kadar aynı olursa olsun, başka bir inanç, başka bir kültür işin içine girince işler değişiyor. Birçok meseleler yanlış algılar yüzünden inkâr ediliyor.

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin, “Marifetname” adlı eserinde yıldızlardan ve yıldızların insanlara olan etkisinden bahsettiğini biliyor muydunuz? Aynı kitapta insanların uzuv şekillerindeki manaya göre karakter analizi yapılabileceği yazıyor, ayın ve yıldızların konumunun insan karakteri üzerinde ne derece müessir olduğu, bedenin de bu şekilde biçimlendiği ayrıntılarıyla aktarılıyor. Yine doğu coğrafyasından olan Muhyiddin İbn Arabi Hazretlerinin yıldızlarla ilgili eserine ne demeli. Yani demek istediğim burçlar ve astroloji Müslümanlarında ilgilenmesi gereken bir konu. Tabi ki gayb’ı Allahtan başkası göremez. Zaten Astrologlar da bunu söylemiyor, uzaydaki hareketlenmelerin dünyamızda bazı olaylar gerçekleşeceğinin işareti olarak algılanır Astrologlarca. Bu bilim birçok kişi tarafından fantezi maksadıyla kullanıldığından bugün pek umursanmıyor. Ancak ondan istifade edenlerde yok değil. Bazı gelişmiş ülkelerin istihbarat teşkilatları bu ilimlerden gereğince yararlanabiliyor.

Diğer bir hususta uzayla ilgili yapılan araştırmalarda Astrolojiden de faydalanılıyor olmasıdır. Eğer olaylara çok yönlü bakarsak insanların oyun çıkardığı bazı konulardan bile ne denli büyük keşifler meydana geliyor anlayabiliriz.

Bir önceki yazımız olan Cehennem İle İlgili İlginç Bilgiler başlıklı makalemizde 24, 66 ve Bakara Suresi hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Mekruh Nedir ? Namazın Mekruhları Nelerdir?

Bir önceki yazımız olan VELAYET-İ FAKİH; TÜM MUSTA’ZAF VE MÜSLÜMANLARIN İMAMI VE REHBERİDİR!.. başlıklı makalemizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.