Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Bakara Suresinin Önemi

Bakara Suresinin Önemi

Kuran-ı kerimin 255. Ayeti olan bakara suresi faziletleri bakımından oldukça yüksek bir suredir. İçerisinde ayetel kürsi ve amenerrasulü gibi çok önemli ayetleri barındırır.

“Bir gün Cebrail (as) Peygamber (sas)’in yanında otururken yukarıdan kapı sesi gibi bir ses duydu. Başını kaldırdı: “İşte bugün gökten bir kapı açıldı. Şimdiye kadar bu kapı açılmamıştı. Gökten bir melek indi. O da bugüne kadar inmemişti. Melek selâm verdi ve: “Müjde, sana iki nur verildi ki senden önce hiçbir peygambere verilmemiştir. Bunlar: Fatiha suresi ile Bakara suresinin son ayetleridir. Kim bunlardan bir harf okursa muhakkak sevabım görür.” buyurdu.

Surenin genel konusunda Allah’ın emirleri ve küfre karşı durulması anlatılmaktadır.

Peygamber efendimizin övgü ile bahsettiği bakara suresinin önemi oldukça yüksektir. İslam alimlerinin anlatımlarına göre surenin 164. ayeti ile 255.i ayetinin okunması çok faziletlidir. Yatsı namazından sonra son iki ayetinin okunması da gece ibadeti için yeterli olarak rivayet edilir.

 

Faziletleri bakımından yüksek olan bakara suresini gece okumayı alışkanlık edenler için büyük sevap verileceği belirtilmektedir. Bu sureyi her gün okumaya devam eden bir kimsenin, büyü ve sihirlerden korunacağı ayrıca kendisine şeytanın hiçbir şekilde yaklaşamayacağı da buyrulmuştur.

Bakara suresinin her gün okunması rızk ve bereketi artırmakta ve bazı ayetleri de ruh hastalıklarına iyi gelmektedir.

Bu rivayetler net olarak Bakara suresini faziletleri olarak bilinmektedir. Bakara suresi ile ilgili yapılan diğer rivayetlerde, surenin okunduğu eve şeytanın hiçbir şekilde giremeyeceği belirtilmiştir. Ayrıca Kur’an’ın zirvesinin Bakara suresi olduğu aktarılır. Gündüz okumak, okuyan kişinin evine şeytan sokmamasıyla ilgilidir. Gece bu sureyi okuyan kimsenin evine de üç gün boyunca şeytan girmez şeklindeki rivayetler göz ardı edilmemelidir.

Bir önceki yazımız olan VELAYET-İ FAKİH; TÜM MUSTA’ZAF VE MÜSLÜMANLARIN İMAMI VE REHBERİDİR!.. başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kontrol Et

Mekruh Nedir ? Namazın Mekruhları Nelerdir?

Bir önceki yazımız olan VELAYET-İ FAKİH; TÜM MUSTA’ZAF VE MÜSLÜMANLARIN İMAMI VE REHBERİDİR!.. başlıklı makalemizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.