Anasayfa » İslami Makaleler » Gerçek bir dindar nasıl olunur 2.makale

Gerçek bir dindar nasıl olunur 2.makale

Merhaba arkadaşlar bir önce ki yazımız da gerçek bir dindarın nasıl olması hakkında naçizane ve öğrendiğimiz bilgiler doğrultusunda bir takım gereklilikler sunmuştuk ve bu yazımızda bir önceki yazımızın devamı niteliğindedir. Evet, kaldığımız yerden devam edelim o zaman.
Gerçek anlamda dindar olan insan Yaratan’dan ötürü yaratılanı hoş görendir. Böyle bir arkadaş günahtan korkar ama günah işleyen ya da işlemiş birisi ile dost olur, bu sayede günahı ve günaha girmiş olanı birbirinden koparamaya çalışır. Misal alkole tahammülü olmayan bir arkadaşın alkolik bir dostu var olması gayet normaldir. Çünkü gerçek dindar ayrım yapmaz imanı ve sevgisi ile alkolik olana yardım ederek onu Allah’ın izi ile kurtarabilir.
Gerçek dindar kusurlar konusunda Mevlana Celaleddin Rumi’nin de dediği gibi “Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol” olandır ve asla günaha yönlendirmez. Kanı kan ile yıkamaz, çivi çiviyi söker mantığında olmaz. Kimseye zarar vermez veren olursa da karşılığı zarar ziyan ile olmaz. Allah yaratmış sabır eyleyelim der.
Ayrıca gerçek dindar Allah C.C ‘un güzel isimlerini tecellisi olarak davranır. Yine Mevlana Celaleddin C.R ‘ bir alıntı yaparak açıklayalım “Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol” dediği gibi vericidir ve karışıklığını sadece Allahtan bekler. Yaptığı yardımları insanların gururunu kıracağını bildiğinden, manevi değerini yitirmesinden ve Allah rızasını kaybetmekten korkandır. Yaptığı iyiliği unutur ama kendisine yapılanı asla unutmaz.
Kıstası her zaman bilinçli ve imanlı olmaktır. Beşeri yalnız ahlakın ve faziletin üstün tutacağına inanır. Bu yüzden önemli olan makam, para, etnik köken değil maneviyatı önemli tutar.
• Gerçek dindar mütevazıdır.
İnan paylaşımı için zahmete razıdır. Sağladığı hizmeti önemser, ederini almakta geri plana çekilir.
• Mütefekkirdir.
Âlemi okumayı, öğrenmeyi benimser. Devamlı rabbine yakın olmaya çalışır ve huzura ermeye çaba harcar.Böyle davrandığı ve hissettiği için başkalarına gam, keder, korku olan olaylar onun gözünde hiçtir. Ve Asla yalnızlık çekmez. Çünkü Allaha dost olan yalnız kalmaz.
• Gerçek dindar girişimcidir, azimli ve çalışkandır.
• En doğru sonuca varmak için daima helal ve yasal yolları kullanır.
• Her ne olursa olsun sonucuna razıdır.
• Gerçek dindar tüm canlıların iyiliğini düşünür ve bu yolda çalışır.
• Gerçek dindar zor sün dostudur teselli edicidir.
• Kimseye dert, keder olmaz aksine huzur ve neşe verir.
• Sevgi ile dolu olandır.
• Düşmanlığa, zulme razı olmayandır.
• Dünya nimetlerine değil manevi nimetlere açtır.
Durum böyle olunca yapılması gerekenlerde bellidir. Velhasıl kelam görünen köy kılavuz istemez. Gönülleri şen etmek, dertlere ortak olmak ve yardımlaşmayı bilmek gibi vasıflar haricinde
Dinine, milletine, bayrağına, vatanına, insanına ve tüm insanlar ile diğer canlılara gerekeni Allah rızası adına yapmaktır.
Arkadaşlar bu yazılan yazıları okumak, ya da camiye gitmek, kuran okumak, yetmez yani münafıklık işe yaramaz Yüce Allah’ın emirleri, peygamber efendimiz Muhammed Mustafa (SAV)’in sünnetleri gerektiği gibi yerine getirmemiz şart. Allaha emanet olun.

Bir önceki yazımız olan Gerçek bir dindar nasıl olunur 1.makale başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kontrol Et

Dini Özlü Sözler

Dini özlü sözler

Dini Özlü Sözler Dini özlü sözler iki şey, aklı ve tedbiri bozar; biri acele etmek, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.