Anasayfa » Oruç ve Ramazan » Oruç tutarken bu hataları yapmayın

Oruç tutarken bu hataları yapmayın

Oruç tutarken bu hataları yapmayın

 

Ramazan ayı içerisinde gerek iftar vakitlerinde olsun, gerek sahur vakitlerinde olsun yanlış beslenmeden dolayı bir kilo artışı, saç dökülmesinden ve kaslarda meydana gelen kasılmalar gibi birçok sağlık sorunu meydana getirmektedir.

İftarda yenilen hızlı yemekler şekerinizin bir anda yükselmesine sebep olarak baş ağrısına sebep olacaktır.

Hazımsızlık sorunu çekmemek için yiyecekleri tam çiğnemeden yutmayın ! Çiğnemeden yutulan besinler vücutta tokluk hissinin ortadan kaldırarak kilo almamıza davetiye çıkaracaktır

Uykunuzu bölmemek adına akşam yemeğini geç yeyip sahura kalkmamayım demeyiniz. Bu şekilde tutulan oruçlarda iftara çok aç bir şekilde başlanır, yenilen içilen yemeğin kontrolü olmayacağından kilo artışı olur.

Mutlaka yapmamanız gereken bir davranış ise de       tek öğün yemek. Mutlaka iftar ve sahuru yapmanız gerekiyor. Tek öğün yapıldığında vücut zayıflar, saç dökümünden kas erimesinde kadar birçok hastalığa davetiye çıkarır.

Yağlı yiyecekler tüketmeyi minimuma indirin. Çünkü yağlı yiyeceklerin sindirilmesi uzun zamanı aldığından dolayı kilo artışına sebep olacaktır. İftar saatinin geç saatlere olmasından dolayı açlık süresinin uzunluğundan dolayı yağlı yiyecekeler metabolizmanın bozulmasına neden olabilir.

Mevye tüketmekten korkmayın. Ramazan ayının içinde bulunduğu mevsime göre, mevsim meyvelerini tercih edin. Özellikle içerisinde A ve C vitamini olan meyveleri bol bol tercih edin. Eğer kronik bir rahatsızlığını varsa meyve tüketimini dengede bulunduracak şekilde tüketin.

İyi ramazanlar

Bir önceki yazımız olan Oruç Çeşitleri başlıklı makalemizde Oruç Çeşitleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Ramazanda 30 Güne 30 Özel Öneri

Ramazan ayına başlamadan önce ve ramazan ayı içerisinde size sunacağımız ramazan önerilerini dikkate almanız, bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.