Anasayfa » Dini Günler Ve Haftalar » Kutlu Doğum Haftası Üzerine Yorumlar

Kutlu Doğum Haftası Üzerine Yorumlar

Daha önce kutlu doğum haftası ile alakalı yazdığımız yazılara yorum olarak gelmiştir , uzun olması sebebi ile ayrı bir konu olarak iletiyorum.

“YAZI DA PEYGAMBER SEVDALILARI NIN ETKİNLİKLERİ ÜZERİNE DE BİR PARAGRAF BEKLERDİK..”

diyanetin rejimi bozuk olan bu sistemin bir kurumu olduğunu unutmayınız.Neticede para ile iş yapan kendisine verilen emirlerin dışına cıkmayan ve ülke müslümanlarını 200 ayet ile idare eden bir kurum olduğunu aklı selim her Müslüman bilir.belkide farklı düşünen hakikaten allah azze ve cellenin emirleri doğrultusunda resulunun sunneti üzer e hizmetler vermek isteyen ve belkide verenler vardır.

Ama HAK İÇİN ŞÖYLE BİR düşman listesi yapalım allaha ve resulune düşman olanların azılı listesi olsun. diyanet kacıncı sırayı alır su duyanda… Birde farzedelim ki diyanet elini ayagını cekti devlette izin verdi ve dedilerki hep bir agızdan buyrun camiler sizin Allah aşkına kaç imam yetiştirdik kaç hoca cıkardık soyle imanı bütün yani bugun diyanet cekilse su ulkeye hakikaten islamı her bolgesine her camisine tasıyacak davetciler imamlar yetiştirdikmi.. eleştirmek kolaydır..eleştirimiz doğruda olsa ..

Bizler ailemizi efdardımıızı akrabalarımızı dostlarımızı arkadaslarımızı mahallemizi islama yonelttikmi.. islam adına kaç kişinin kapısı caldık kaç kişiye bu daveti goturduk..kaç arkadasımız bizden feyiz aldıda namaza basladı,doğru dürüst olmaya karar verdi en önemlisi biz doğru dosdoğrumuyuz!

Kuran kendisini tasıyacak yiğitler bekliyor ki o yiğitler maldan candan yardan coluktan cocuktan dunyadan daha degerli gormeli ve sevmeli islamı davasını biz o yiğitlerden miyiz..diyanet boyle yiğitler yetiştirmedi evet ama ya diğer cemaatler onlar kaç mücahid cıkardılar yoksa herseyimiz edebiyat mı, evet diyaneti savunmuyoruz cünkü işi olan din ayet işlerini bazı koltuklara makamlara korkulara menfaatlere değiştirdiler biz zorbalıkla camilerden atılan genc kuran öğrencileri gorduk camilerde hocadan baskası ders veremez verecekse o verecek sağolsun onlarda namazdan sonra kilitleyip gidiyorlar rahat koltuklarına.. eskiden vaazlar olurdu büyük camilerde feyiz almazdık ama yinede olması olmamasından iyiydi ,feyiz almazdık cunku etkisi yoktu daha cok yazardım amma …faydası yok zamana yazık surda iki kelam okusam daha sevaba girer belki bir müslümana anlatırım.

Suçlu Değilseniz, Yaranız yoksa Gocunmayın Lütfen Ali Tuğlu “Diyanet” kardeşim..”

1) Eleştirimiz insaf ölçülerini aşmamıştır, diyanet mensubu iseniz eğer fazla alınganlık yapıp yaranız dolayısıyla fazlaca gocunmuş olabilirsiniz.

2) Neden Hicri değil de miladi yıl biz soruyoruz, siz cevaplayın! Biz zaten yazının içeriğinde bir cevap ve yorum vermişiz.

3) Resmi içerikli, coşkusuz, hissiz, muhabbetsiz, yasak savmak ve adet yerini bulsun kabilinden icra edilen, donuk ve soğuk programlarla, öfkelenip kızmayan, sinirlenmeyen, hak edenle hak ettigi şekilde savaşmayan, reddedilmesi gerekenleri reddetmeyen bir Peygamber profili çizerek Hz. Peygamberin anlatılamayacağını ve anlatılmaya çalışılmaması gerektiğini anlayın artık.

4) Elhamdülillah söz ve yazılarımızda olduğu gibiö eleştirilerimizde ve çizgimizde samimiyiz, samimiyetsizlerden de berî ve uzağız, fakat şu ana kadar ümmete önderlik etmek gibi bir iddianın sahibi veya taraftarı hiç olmadık.

5) Diyanetin neresine vurup acıtmış veya incitmişiz ki acaba da bu şekilde eleştiriliyoruz. Bari bizler susalım, etiket ve ünvan sahibi kişiler bizlere tepeden inme resmî-millî bir din giydirsinler bunu mu istiyorsunuz. Dinimizi diyanetin tekeline veya kontrolüne bırakacak, dini resmi ağızlardan öğrenecek, tavırsız ve iradesiz insanlardan değiliz.

6) Kolay veya zor herhangi bir şekilde ama kahraman olmak gibi bir hedef gözetmiş olsaydık eğer, yapacağımız şeylerin bu yazı veya içeriğiyle hiç ilgisi olmazdı bunu da bilin ve insanları yaftalamayın lütfen ali tuğlu kardeşim.

Diyanet”

Siz daha iyi etkinlikler yapana kadar mevcut olanları insaf ölçülerine sığmayacak şekilde eleştirmeniz doğru değil.Siz sormuşsunuz neden hicri yıl değil diye bende sorayım neden sadece hicri yıl?Peygamber her zaman her vesile ile anlatılıp ögretilmesi gereken bir şey değil mi?

Samimiyseniz ve ümmete önderlik etmeyi düşünüyorsanız peygambersiz Allah sız programları eleştirin.Diyanete vuran çok.Birde siz vurup kolay kahraman olmayın.

Bir önceki yazımız olan Ramazan Ayı ve Kadir Gecesi başlıklı makalemizde bin aydan hayırlı gece, kadir gecesi ve ramazan ayı hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Ramazan Bayramı

Şeker bayramı olarak da bilinen Ramazan Bayramı Müslüman aleminde oruç tutma ayı olarak bilinen Ramazan’dan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.